NYHETER 2016
  • Lottningen till Borgstenacupen ligger klar

  • [161227] I dag har lottningen till Bregmos cup i Borgstena kommit för både Brassar och Bönor. Vi ställer ju för första gången upp med två lag i turneringen. De har lottats på följande sätt:

   Bönor (Kabel/Byttorp).
   Lördag den 7 januari:
   10.15 Mariedal IK 2
   11.15 Fristad/Borgstena/Sparsör 2
   12.15 Södra Härene
   13.15 IK Frisco
   14.15/14.30 ev semifinal
   15.00 Final

   Brassar (uppdaterat spelschema)
   Söndag den 8 januari:
   14.00 Ambjörnarps IF
   15.15 Grimsås IF
   16.15 Borgstena IF
   17.30/17.45 ev kvartsfinal
   18.45 Final
  • God jul alla bruna vänner

  • [161224] FC Kabel Åttio önskar alla en riktigt god jul.

   Vi gör det genom att meddela att hoppet lever om att det kan bli både Bruna Brassar och Bruna Bönor i seriespel under 2017.
  • Första förslaget till Bönornas serie

  • [161212] Västergötlands fotbollförbund har kommit med ett första förslag till seriesammansättning för damfyran.

   I det förslaget får Bönorna tre nya motståndare. Så här ser nämligen division 4 södra Västergötland ut:

   * Kabel/Byttorp
   * Bollebygds IF – nytt lag
   * Hajom/Björketorp
   * Hestrafors IF
   * IFK Öxnevalla – från trean
   * Kronängs IF
   * Toarpsalliansen – nytt lag
   * Äspereds IF
  • Klart med samarbete med Byttorp

  • [161211] Veckans bästa nyhet: det blir samarbete på damsidan med Byttorps IF.

   Som bekant vill Toarpsalliansen stå på egna ben efter fyra års samarbete. Vi tackar förstås Gånghesters SK, Målsryds IF och Dalsjöfors Goif för de år vi haft av fungerande samarbete, men framför allt tackar vi de Toarpsspelare som hjälpt till att lyfta vårt lag.

   Men nu är det alltså dags att ta nästa steg för Bönorna.

   Vi har tidigare i höst vänt oss till Byttorps IF och kollat av deras intresse att ingå ett samarbete. I veckan tog Byttorp det positiva beslutet att tacka ja. Under 2017 kommer Bönorna alltså att samarbeta med Byttorp.

   Som ett första steg är Byttorps spelare inbjudna till inomhusträningen på tisdag. Hoppas att även många bönor passar på att komma då.
  • Bocken är Årets Kabel 2016

  • [161126] Vid Kabelgalan blev det Mattias "Bocken" Borgström som blev den store segerherren.

   Bocken fick pris både för Årets Räddning och då framför allt Årets Kabel.

   Som årets färska kablar prisades Emma Grönbäck och Björn Berntsson. Grönbäck gjorde även årets mål, ett pris som Jimmy Emanuelsson kammade hem bland herrarna.

   Träningspriserna gick till Nicola El-Maalouf och Victor Nyberg André.

   Vid galan passade vi även på att tacka Toarpstjejerna för fyra års fint samarbete.
  • Tufft motstånd väntar för Bönorna

  • [161119] I morgon söndag i Fristadshallen spelar Bönorna Knallen cup.

   Vi har lottats mot de båda division 1-klubbarna Bergdalen och Jitex samt Landvetter, som i år åkte ur tvåan. Matchtiderna är 9.15, 10.30 och 11.30.

   Bergdalen är ju Borås bästa klubb. Och klassiska Jitex från Mölndal var i allsvenska så sent som 2014. I år vann laget sin division 1-serie, men lyckades inte kvala sig upp i elitettan. Det är hursomhelst ett mycket tufft motstånd som väntar för vårt damlag. Bönorna har dock visat upp en riktigt positiv trend på träning, där våra tjejer imponerar och stått upp mycket bra mot våra herrar och herrjuniorer på sistone. Nu får vi se hur vi står oss även mot starka damlag.
  • Kabelgalan den 25 november

  • [161116] Kabelgalan 2016 hålls i Dalsjöforsparken, fredagen den 25 november - alltså nästa vecka. Vi drar i gång 19.30.

   Då kommer som vanligt de som utmärkt sig under året att prisas. Missa inte.

   Att galan blir en fredag innebär att det inte blir någon femkamp i samband med galan. Den får vi istället se till att genomföra senare i vinter.

   Även om det är sent välkomnar styrelsen fortfarande förslag på specialpriser till galan. Tveka inte att höra av er.
  • Grattis Savo och Norrby

  • [161116] FC Kabel Åttio gratulerar vår tidigare Mariedal cupstjärna Nicklas Savolainen och hans lagkamrater i Norrby IF till avancemanget till superettan. Stort grattis.

   Vi passar samtidigt på att minnas den här härliga frisparksvarianten som Savo var inblandad i.

   Här är den smarta frisparken som avgjorde träningscupen inför Mariedal cup.
  • Framgång i Mariedal cup

  • [161112] Våra ungbrassar har gjort ett starkt gruppspel och lirar vidare i Boråshallen natten mot söndag 03.30. För motståndet svarar Fässbergs IF, som kom fyra i gruppen efter oss.

   Vi kom fyra i gruppen efter att ha inlett med snöplig förlust mot IFK Österåker. De gjorde matchens enda mål på frispark med 50 sekunder kvar att spela.

   I andra matchen blev det 0-0 mot Näset, där hade David turneringens hårdaste ribbskott. I tredje matchen föll vi med 4-0 mot Elfsborg. De gjorde två av målen på långstraff.

   Slutligen blev det 1-3 mot Vårgårda. De tog ledningen, men Philip kvitterade och vi höll oavgjort med mindre än fem minuter kvar. Vårgårda var dock bra, och lyckades sätta två mål till.

   Vi kom fyra i gruppen på klart bättre målskillnad än Näset, därmed spelar vi alltså andra chansen i Boråshallen natten mot söndag.

   Totalt sett en utmärkt insats av vårt lag, som hängde med utmärkt i alla matcher.

   Här är ett tv-inslag från bt.se. Och här är ett till.
  • I natt utmanar vi Elfsborg

  • [161111] I kväll drar stora Mariedal cup igång, och som många gånger förr har vi med ett lag.

   Tio glada bolltrollare försvarar de bruna färgerna med start 01.00 mot IFK Österåker. Vi spelar 01.40 mot Näset, 02.20 mot Elfsborg och 03.00 mot Vårgårda.

   Vi behöver allt stöd vi kan få. Så kom gärna och heja fram våra ungbrassar.
  • Tack för 3662 Gräsrotskronor

  • [161110] FC Kabel Åttio tackar er 42 tippare som klickat i oss som Gräsrotsförening.

   Som många av er säkert känner till kan man stödja tre klubbar när man tippar på Svenska spel. 42 personer har valt att stötta oss i Kabel. De 42 ordnade så att vi fick 3662 kronor i stöd från Svenska spel 2016.

   Tack för hjälpen.
  • Elfsborg väntar i Mariedal cup

  • [161025] Som vanligt har vi med ett entusiastiskt gäng ungbrassar i Mariedal cup. De har lottats (?) in i grupp B3, en grupp där vi känner oss hemma. Det är just den grupp vi har lottats in i de allra flesta gånger vi varit med i turneringen.

   Gruppen spelas natten mot lördag och för vi inleder med match mot IFK Österåker klockan 01.00. I tredje matchen, 02.20 väntar sedan IF Elfsborg, förhoppningsvis inför en närmast fullsatt Boråshallen.

   Här är alla våra matcher:

   01.00 FCKÅ - IFK Österåker
   01.40 Näsets SK 1 - FCKÅ
   02.20 FCKÅ - IF Elfsborg
   03.00 Vårgårda IK - FCKÅ

   Eftersom Elfsborg är upptaget av att spela en massa SM-finaler i utomhusfotboll och sannolikt inte kommer att hinna träna så mycket futsal innan turneringen tar vi på oss favoritskapet i gruppen. Det här blir kul.

   Vinner vi gruppen spelar vi vidare lördag eftermiddag 16.50 i Boråshallen.
   Kommer vi tvåa i gruppen spelar vi vidare lördag kväll 20.10 i Boråshallen.
   Kommer vi trea i gruppen spelar vi vidare lördag kväll 21.05 i Dalsjöhallen.
   Kommer vi fyra i gruppen spelar vi vidare natten mot söndag 03.30 i Boråshallen.
   Kommer vi femma i gruppen spelar vi vidare lördag kväll 21.25 i Dalsjöhallen.
  • Bönorna flirtar med Byttorp

  • [161024] Medan det ser mörkt ut för Brassarna lever i högsta grad framtidshoppet för Bönorna.

   Som bekant har ju Toarpsalliansen valt att ha ett eget damlag för 2017. Efter fyra år av positivt samarbete med Gånghester, Målsryd och Dalsjöfors går vi alltså nu skilda vägar.

   Vi hoppas förstås att samarbetet skall ha varit så positivt att det leder till att ett damlag blir två. Och så ser det ut.

   För när anmälningstiden för A-lag till seriespel gick ut vid midnatt i går hade vi också skickat in en anmälan för ett damlag. I nuläget är vi dock medvetna om att vi skulle få svårt att klara en hel serie på egen hand. Därför för vi diskussioner med Byttorps IF om ett samarbete.

   Det kommer säkert finnas anledning att återkomma till de samtalen. Men hittills har de förts i en mycket positiv anda. Vi både hoppas och tror att det skall gå att hitta ett samarbete som gynnar båda klubbar.
  • Inga Brassar i sexan 2017

  • [161023] I dag går anmälningstiden ut för ordinarie A-lagsserier. Och FC Kabel Åttio har valt att inte anmäla något herrlag till division sex.

   För första gången sedan 2002 finns alltså inte Brassarna i den ordinarie seriepyramiden. Då spelade vi i en reservserie. Det är fortfarande vårt hopp och vårt mål att Brassarna skall kunna spela i en reservserie även 2017. Fast det är långt ifrån säkert. Ännu så länge har vi inte anmält något herrlag alls. Vi har ju under den gångna säsongen brottats både med bristfälligt engagemang och mycket svag betalningsmoral från herrlaget.

   Men det vi jobbar mot i nuläget är alltså att trots allt försöka få ett herrlag. Vi får se hur det går.
  • Segersång efter sista matchen

  • [161001] I sista seriematchen för året kom äntligen Brassarnas första seger. Gånghester/Målsryd besegrades med 5-4 på Rydas A-plan efter att vi hämtat in underlägen med både 1-0 och 4-3.

   Efter 17 raka nederlag blev det alltså segersång för Brassarna i omklädningsrum 10/11 på Ryda igen. Stort. Framför allt för Bocken som gjort ett stort arbete med att dra runt laget den här säsongen.

   Bocken flyttar nu till Ulricehamn där han fått jobb. Vi tackar för ett utmärkt jobb och önskar stort lycka till i Ulricehamn.

   För Brassarna är framtiden oviss. Klart är att vi inte kommer att ha något lag i division 6 nästa år. Trots den fina avslutningen har vi helt enkelt inte tillräcklig kvalitet för sexan.

   Fast nu glömmer vi problemen för en stund och gläds åt att vi till slut fick tre härliga poäng. Tie, tjuge...
  • Sista matchen på lördag

  • [160930] Lördagen den 1 oktober spelar Brassarna sin sista match. Klart är att det är sista seriematchen för säsongen. Klart är också att det är sista matchen i sexan för den här sejouren.

   Men det kan vara värre än så. Det kan tyvärr vara den sista matchen.

   Så missa inte Kabel–Gånghester/Målsryd i morgon lördag. Avspark är 15.00 på Ryda sporfält.
  • Handla via Sponsorshuset - hjälp Kabel

  • [160929] Stöd FC Kabel Åttio genom att handla via Sponsorshuset. I oktober får vi dubbel ersättning för era köp.

   Du vet väl att du kan gynna FC Kabel Åttio vid handel på nätet om du klickar in via länken till Sponsorshuset här på hemsidan? De senaste åren har väldigt få sådana affärer gjorts. Men nu i oktober har vi dubbel ersättning för alla köp, så det vore jättebra om ni tog chansen att gå via länken.
  • Kvällens match flyttad till Borås Arena 2

  • [160829] Thåängen i Sandhult är vattensjuk, därför spelas kvällens bortamatch för Brassarna på Borås Arena 2.

   För motståndet svarar Sandhults SK. Avspark är fortfarande 18.15.
  • Hundar flyttar matcher

  • [160825] Det är SM för brukshundar på Ryda sportfält i helgen. Därför flyttas två Kabelmatcher. Brassarnas möte med Borås Gif fredag 26/8 flyttas till Sjöbovallen, där den spelas med avspark 18.30.

   Bönornas hemmamatch mot Östadkulle på söndag (28/8) flyttas både i plats och tid. Den spelas på Borås Arena med avspark 16.30 - det är en halvtimme senare än ursprunglig matchtid.
  • Höstsäsongen startar i Gånghester

  • [160807] I kväll 18.00 på Engvallen i Gånghester sparkar den bruna sekten igång höstsäsongen 2016.

   Det är Bönorna som tar emot Alingsås KIK, och det är fri entré, välkommen.

   Bönorna har även hemmamatch i Gånghester nästa måndag, den 15 augusti. Samma dag drar Brassarna igång höstsäsongen, det är bortaderby på Ryda mot Knallen. Båda matcherna har avspark 19.00.
  • Den bruna hösten är i gång

  • [160802] Nu är både Brassar och Bönor igång med träningen igen efter sommaruppehållet.

   Bönorna kör från och med nu måndagar 19.00 på Ryda sportfält och torsdagar 19.00 på Engvallen i Gånghester.

   Brassarna kör på Ryda måndagar och onsdagar, båda dagarna med början 19.00.

   Välkommen.
  • Två flyttade matcher för Bönorna

  • [160614] Två av Bönornas matcher har fått nya speldatum. Det är förstås dels den match mot Hemsjö, som skulle ha spelats på nationaldagen.

   Den flyttas till efter sommaruppehållet. Ny speltid för Hemsjö-Bönorna är torsdag den 11 augusti klockan 19.00.

   Vi har även ny speltid för Bönornas nästa match, bortamötet med Äspered. Den skulle ha gått på söndag, men kommer i stället att spelas på tisdag, den 21 juni klockan 19.15.
  • Uppskjutet för Bönorna

  • [160606] Bönorna fick inte ihop tillräckligt med folk, därför är kvällens match mot Hemsjö uppskjuten.

   Vi har ställt upp och flyttat matcher två gånger när Hemsjö haft problem att få ihop det. Nu var det deras tur att bjuda tillbaka. Nytt datum för matchen är inte spikat.

   Fortfarande vid lunchtid på matchdagen hade vi bara sex helt klara spelare - alltså inte i närheten av full trupp.

   Orsaken var dels skador, jobb och sjukdomar, men även att vår trupp krymper. Behovet av att få in ett antal nya spelare är stort om vi skall kunna klara av att fullfölja den här serien. Speciellt som vi tappar ytterligare någon eller några under sommaren. Så känner du till någon fotbollssugen tjej, tipsa henne om Bruna Bönor.
  • Gurra och Skåne är tillbaka

  • [160525] Det har varit en tung vår för Brassarna, men här är en positiv nyhet: Gustav Risinger och Fredrik Hansson kommer tillbaka till brunt.

   Vi har haft det väldigt jobbigt i vår, med låg närvaro på träningarna och rakt igenom förluster i serien.

   Nu börjar det dock dyka upp lite härliga glädjeämnen på den bruna himlen. I dag har det blivit klart att Gustav "Gurra" Risinger och Fredrik "Skåne" Hansson återvänder till den bruna sekten. Båda är spelklara från och med söndag den 29 maj.

   Härligt att se att gamla Kabelspelare ställer upp och hjälper oss i en tung period. Som bekant var ju både Gurra och Skåne bland annat med och spelade upp Brassarna i femman 2009.

   Utöver de båda återvändarna har Bocken gjort ett stort arbete med truppen den senaste tiden. Till kvällens match mot Sandhult fick han med hela fem debutanter. Viktigt. De fem var för övrigt: Elvis Cvetanovic, Ludvig Almqvist, Joni Maijala, Milan Trajkovic och Alexandar Krstic. Dessutom gjorde Björn Berntsson sin andra match.

   Även Bönorna har en ny spelare den här veckan. På söndag debuterar Emma Grönbäck, som senast kommer från Borås Gif.

   Vi hälsar förstås alla nya spelare hjärtligt välkomna till den bruna sekten. Vi ska försöka ta hand om er på bästa sätt.

   På minuskontot har vi Leo Gustafsson, som i veckan beslutat sig för att lämna oss för IF Knallen. Vi tackar Leo för allt det jobb han har gjort för oss, och hälsar honom hjärtligt välkommen tillbaka i framtiden.
  • Ny matchtid för Hedared-Brassarna

  • [160425] Brassarnas bortamatch mot Hedared har flyttats fram en dag.

   Ursprungligen låg matchen på onsdagen på Hedbyvallen i Hedared. Men matchen har flyttats till torsdagen den 28 april klockan 19.00. Den kommer att spelas på konstgräs på Eriksdalsparken i Olsfors.
  • Svårtippat i Bönornas serie

  • [160425] Bönornas serie är väldigt svårtippad i år. Tipsen från BT och Lokalfotboll Alingsås ser väldigt olika ut.

   Hos BT är Hemsjö i topp närmaste före Brämhult. Hos Lokalfotboll är Hus tippade som seriesegrare närmast före Hemsjö. Vi är tippade som fyra respektive sjua.

   De matcher i premiäromgången som spelats hittills talar för att det här blir en väldigt jämn serie. Östadkulle vann med 4-3 mot Hemsjö medan det blev oavgjort både mellan Brämhult och Alingsås KIK och mellan Kronäng och Hestrafors.

   Gör man en sammanslagning av de båda nämnda tipsen slutar serien så här:

   1) Hemsjö IF - placeringssiffra 3 (1+2)
   -----
   2) Alingsås KIK - 6 (3+3)
   ------
   3) Brämhults IK - 7 (2+5)
   4) Östadkulle SK 9 (5+4)
   5) Hus FF 10 (9+1)
   6) Kabel Åttio/Dalsjöfors/Målsryd - 11 (4+7)
   7) Hestrafors IF 14 (6+8)
   8) Äspereds IF 14 (8+6)
   9) Kronängs IF 16 (7+9)
   10) Hajom/Björketorp 20 - (10+10)
  • Brassarna slår ur underläge

  • [160420] I kväll är det seriepremiär för Brassarna. Aldrig tidigare har något av våra lag varit så nederlagstippat.

   Överallt placeras vi sist i tabellen. I BT:s fotbollsbilaga tippades vi som tionde och sista lag och i båda tipsen på bloggen Fotboll 033 är vi också tippade sist.

   Några fler tips har vi inte hittat. Och det här borde passa oss rätt bra, för det brukar ju heta att svenska lag är som bäst när de får slå ur underläge...

   På spelarfronten har vi under vintern förstärkt med backen Erik Henriksson från Norsholm och anfallsspelaren Andreas Hölsö från Rydboholm. Ytterligare några spelare är på väg in, vi återkommer när de är klara.

   Spelare som lämnat oss är David Lorentzson (Borås AIK), Patrik och Fredrik Magnusson (båda till Kinnarumma) samt Patrik Svajda (Sandared). Vi tackar dem för vad de gjort i brunt och hälsar dem hjärtligt välkomna tillbaka.
  • Nyheter i både Brassarnas och Bönornas serier

  • [160402] Under veckan har det hänt saker i båda våra serier. Först var det Bönorna som fick en ny motståndare när Alingsås KIK valde att dra sig ur trean och i stället fick plats i division fyra.

   När Bönornas matcher mot dem skall spelas är inte klart. Klart är däremot att serien numera består av tio lag.

   Tio lag är det även numera i Brassarnas serie. I går blev det nämligen klart att Töllsjö får en friplats i division fem. Det är Bergdalens IK som inte får ihop lag och som dragit sig ur. Töllsjö fyller upp luckan för Bergdalen.

   Däremot är det inte lag som fyller upp den lucka som Töllsjö lämnar i Boråssexan.
  • Kabel utvecklar hemsidan ytterligare

  • [160222] Vi är inte alltid bäst på planen, men FC Kabel Åttio brukar ligga i framkant på internet. Vår hemsida fyller 20 nästa år, och det är dags för att den anpassas till modern teknik.

   Som ett första steg har vi sedan några dagar tillbaka en ny mobilsajt.

   Klicka in via adressen m.kabelattio.com och surfa runt. Den är inte helt klar, utan under uppbyggnad. Och ansvarige Mattias Ceder välkomnar synpunkter.

   Han undrar för övrigt om det är någon som kan responsive design med bootstrap och som skulle kunna tänkas vilja vara med och implementera designen för tablet- och desktopversionen av den nya hemsidan.
  • Även Bönornas serie ligger klar

  • [160219] I går var Johan och Jessica i Hestrafors och lade matcherna i Bönornas serie.

   Premiären spelas hemma mot HUS FF den 25 april 18.45 och vi avslutar hemma mot Äspered den 25 september 15.00. Hela spelschemat går strax att läsa under Dam, Matcher, 2016 här på hemsidan.
  • Matcherna i Boråssexan är spikade

  • [160208] I kväll var Johan, Bocken och Kinky i Sparsör och spikade våra matcher i Boråssexan.

   Premiären mot Toarps BK sker på hemmaplan den 20 april. Vi avslutar också serien med hemmamatch, då mot Gånghester/Målsryd på Ryda den 1 oktober.

   Hela spelschemat är inlagt på hemsidan, men uppdateringen är inte blixtsnabb. Men det håller alltså på att trilla in under Herr, Matcher A-lag och 2016. Senast i morgon bör det kompletta schemat finnas på plats.

   Håll utkik. Och passa på att ta fram kalendern och skriv in matcherna nu direkt.
  • Så blir Bönornas serie

  • [160205] I dag spikades äntligen bönornas serie. Den innehåller nio lag. Från det förslag som presenterades i mitten av december har Äspereds IF tillkommit.

   Spelschemat kommer att spikas vid ett möte i Hestrafors den 18 februari.

   Här är Bönornas seriemotståndare under 2016:

   * Brämhults IK - nya från division 3
   * Hajom/Björketorp
   * Hemsjö IF
   * Hestrafors IF
   * Hus FF - nya från division 3
   * Kronängs IF - nybildade
   * Äspereds IF - nya från division 2
   * Östadkulle SK
  • Årsmöte 21/2 kl 13:00

  • [160117] Årsmöte 21/2 kl 13:00.
   FC Kabel Åttio kallar till årsmöte. Vi träffas i omklädningsrummet på Ryda. Ev motioner ska vara styrelsen tillhanda senast 14 dagar före mötet.

   Välkomna!
  • Kabel till final i Dalsjöfors

  • [160116] För första gången någonsin har FC Kabel Åttio spelat en final i en herrseniorturnering.

   FC Kabel Åttio har vunnit veteranklassen i Knallen cup och vi har vunnit Ledarcupen i Sjömarken, men våra A-lag på herr- eller damsidan hade aldrig tidigare nått en final i en turnering i fotboll eller futsal.

   Men i dag hände det. I Dalsjöfors herrcup ledde vårt nya tränarkommando Niklas Jansson och Mattias Borgström Brassarna hela vägen till final.

   Det började med förlust mot Knallen, sedan radade brassarna upp fyra raka segrar innan de ställdes mot just Knallen igen i finalen.

   Där blev det 1-0-förlust. Men det gör inte så mycket. Viktigast var att vi äntligen har fått känna på hur det är att spela en final.

   Under 1990-talet åkte vi ut i semifinal sex år i rad (1992-97) i dåtidens inomhuscup i Dalsjöhallen, Winnoträffen. Vi har som bäst spelat kvartsfinal i Skenecupen och åttondelsfinal i Knallen cup. Nu har vi äntligen även spelat final. Underbart.

   Dessutom vann vi även ett presentkort på 1500 kronor - den största prischeck klubben någonsin tagit hem...
  • Herrtränare 2016 klara

  • [160113] Det blir kabelerfarna Mattias "Bocken" Borgström och Niklas "Kinky" Jansson som tar över herrlaget. Inom kort presenterar de sina visioner om verksamheten här på hemsidan.
   Styrelsen är nöjda med att få ett samspelt och brunt tränarpar. Vi önskar dem lycka till!
  • Lottning till Dalsjöforscuperna

  • [160108] Så har vi till slut fått lottningarna till Dalsjöfors futsalcuper.

   Där får Brassarna bekant motstånd i form av båda våra favoritderby-motståndare, Knallen och Norrmalm. Bönorna stöter på en bekant motståndare. Ulricehamn har vi ju mött mycket nu i vinter, både i Kabelcupen och i Borgstena.

   Herrcupen spelas den 16 januari. Brassarna har följande matcher:

   12.30 Knallen-FCKÅ
   14.00 FCKÅ-Dannike
   15.00 FCKÅ-Norrmalm
   Ettan och tvåan går vidare till kvartsfinal 15.45 respektive 16.00.
   Semifinalerna spelas 16.15 och 16.30 och finalen avgörs 17.00.


   Damcupen spelas den 17 januari. Bönorna har följande matcher:

   12.45 Taberg/Tenhult-Bönorna
   13.15 Bönorna-Tvååker 2
   13.45 Bönorna-Tvärred/Vegby
   14.30 Ulricehamn 2-Bönorna
   Ettan och tvåan i gruppen går vidare.
   Semifinaler från 15.15. Final 16.00.
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2022 för första året i ett samarbete med både Borås AIK och Byttorps IF. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för tillfället inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan sommaren 2020. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar också i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 28 mars, 19:00
 • Hyssna IF - Bruna Bönor
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Onsdag, futsal, Erikslundshallen 20.00-21.30
 • Bönor:

  Söndag, futsal, Hestrahallen 17.30-19.00
 • Bönor:

  Just nu har vi ingen uteträning
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng