Nyheter 2006

Träningsmatcher 2007
[061219] Följande matcher är klara;
- 3 mars, Gånghester
- 10 mars, Sparsör
- 17 mars, Hedared
- 24 mars, Töllsjö
- 30 mars, Norrmalm
- veckan efter lägret, Tranemo
- 22 april, BAIK B
Fler krokar är utlagda för att fylla lediga dagar, återkommer i frågan.


Team Sportia Cup
[061130] Cupen spelas 13-14 januari och vi har anmält två lag. Som vanligt får deltagande spelare själva stå för sin del av anmälningsavgiften.
Cupen spelas efter Futsal-regler anpassade för cup-spel. Träning i spelformen har redan påbörjats på inomhusträningarna.


Social aktivitet 1 dec!
[061128] Fredag 1 december är första gången för vår nya stående aktivitet. Första fredagen i varje månad träffas vi på något uteställe och tar en öl och umgås som bara kablar kan.

Denna den första fredagen i december samlas vi på Biljardcaféet under Åhlens-huset klockan 20.00.
Vi umgås, dricker något (vatten, öl, sprit, mjölk eller vad du nu vill ha) och så spelar de som vill lite biljard, dart eller bowling. Vi kommer inte boka några banor eftersom detta är en totalt fri aktivitet utan anmälan och alltså omöjligt att beräkna antal bruna själar på plats. I stället kan du själv ringa och boka bana för bowling om du redan nu känner att det är en fredagssport för dig.
Har du några frågor kontakta Shilton på telefonnr 0706-729498.


Träningsmatcher 2007
[061126] Följande matcher är klara;
- 10 mars, Sparsör
- 17 mars, Hedared
- 24 mars, Töllsjö
- veckan efter lägret, Tranemo
- 22 april, BAIK B
Fler krokar är utlagda för att fylla lediga dagar, återkommer i frågan.


Nya tränare 2007!
[061122] Våra nya tränare i FC Kabel Åttio heter Adam Rylander, Mikael Martinsson och Henric Samuelsson!
Martinsson coachar redan imorgon i Knallen Cup och Adam gör likadant på fredag. Konstellationen har ännu inte avslöjat något om den taktiska planen för nästa säsong utan nästa vecka väntas de första mötena hållas - naturligtvis under sträng sekretess. Det enda som är klart är att de har Malm och Johans fulla förtroende.


Skuldläget katastrofalt - säsongen i fara
[061212] Svarta Listan är uppdaterad och det är ännu högre skulder från spelare till klubben. Räkningen på anmälningsavgiften för våra lag har kommit men nu riskerar vi att inte vara säkra på vår plats p.g.a. att vi inte har tillräckligt med pengar på kontot att täcka alla räkningar. Vi har minst 10 000 kr att kräva in från er spelare!!!
En rejäl skärpning från alla spelare krävs - direkt betalning av cuper, lotter och andra avgifter är ett MÅSTE om vi skall överleva som förening. Kolla Svarta Listan för gamla skulder, ring Martinsson för aktuella bingolotto-skulder och ring Malm för info om skulder för cuper.
Kom ihåg - HAR DU RÅD ATT GÅ PÅ KROGEN, HAR DU RÅD ATT BETALA KABEL FÖRST!!! Vad jag vet har vi inga barn som aktiva spelare - vuxna människor betalar sina räkningar!


Knallen Cup
[061121] Så spelar våra två seniorlag;
- FCKÅ 2 spelar torsdag den 23 november i Sjöbohallen mot Borås GIF (18.00) och Skene (19.00).
- FCKÅ 1 spelar fredag den 24 november i Boråshallen, mot Brämhult (18.15), Borås AIK (19.00) och Äspered (20.15).


Nyförvärv veteranerna
[061114] K-J har kontrakterat fyra heta nyförvärv till Vet's inför säsongen 2007. Det glamorösa kontraktet signerades i Svenljunga i veckan. Tillsammans har de en imponerande meritlista:
Seger i UEFA Cupen 2 ggr, 4 SM-guld, 3 division 3-, 4- och 5-segrare samt ett junior-DM.
Nyförvärven är: Ulf Jonsson, Fd Svenljunga IK (FCKÅ), Ulf Holmberg, SIK, Tord Holmgren, IFK Göteborg och Mikael Skattberg, Sandareds IF.


Utslagna men vinnare
[061113] De tre allsvenska klubbarna Elfsborg, Helsingborg och IFK Göteborg blev som väntat för mycket för våra tappra juniorer i Mariedal Cups tredje gruppspelsomgång.
Skador drabbade laget hårt och vi mäktade inte ens med att hålla nere siffrorna mot det kvalificerade motståndet. Jakob hade en skadad fotled och Davids knä hindrade honom från att springa. Även Mange hade känningar och kunde inte gå för fullt på söndagsmorgonen.
Taktiken fick läggas om och vi ställde en indian vid motståndarnas målvakt. Jakob och David tog ansvaret och mot Göteborg kunde David ses stå och småprata med Änglarnas målvakt. Vid insläppt mål fick David en uppmuntrande dunk i ryggen.
För att börja från början var det Elfsborg I som stod för motståndet i första matchen kl. 08:00. Skadorna var en belastning och starten blev ännu sämre när Martin glömt sina benskydd i omklädningsrummet och Jakobs tejpning fick rivas upp av - hör och häpna - Elfsborgs lagledare.
Spelmässigt blev det också tungt med 2-0 i baken efter bara en minut. Slutsiffrorna skrevs till 16-0. Inte hedrande för de bruna. I andra matchen där IFK Göteborg I stod för motståndet lovade vi varandra nya tag och med alla på plats från början kom vi undan med förlust 10-0.
I sista matchen för de bruna väntade Helsingborg och trots att de redan var utslagna tvålade de till oss med 11-1. Vår målskytt blev Oskar Kerola och glädjen bland de hängivna fansen som orkat upp och spelarna var enorm. Ensam bröt Oskar ett uppspel och kontrade sig genom deras backlinje genom att nicka med sig bollen och peta in bollen under målvakten.
Tyvärr var denna energikick inte tillräckligt. Mentalt hade vi redan förstått att sagan var slut för denna gång men minnet av detta kommer vi alltid att ha med oss.
Våra juniorer har på ett förstklassigt sätt hjälp oss att sprida det bruna evangeliet på lokal, regional, nationell och Europa-nivå! Spelarna har verkligen bjudit på sig själva med fantastiska uppvisningar av avancerade uppvärmningar. Vad sägs om aerobics innehållande bröstsim, "Bomben", dopp-boll, "fånga svansen" eller vilostund som några exempel.


Kabel chockar och showar!
[061112] Lördagkvällen i Boråshallen blev ännu en brun fest. Med tidigare starttid fick vi massivt stöd från läktarna och fortsatte med de publikfriande entréerna. Publikens stöd och uppoffrande spel i kombination med rätt resultat i de andra matcherna tog oss till tredje gruppspelet som grupptvåa!
Förlust i första med 2-0 mot Sandarna och oavgjort mot Västervik gjorde att vi hoppet levde om avancemang - bara vi kunde slå Vytis.
Matchen startade jobbigt med tidigt underläge men vi kvitterade omgående och när Martin slog in ledningsmålet med några minuter kvar blev det olidligt spännande. Kabel red dock ut stormen och fick nu nervöst vänta på resultatet i den sista matchen mellan Sandarna och Västervik. Oavgjort eller seger för Sandarna krävdes för brunt avancemang.
Vi hejade fram Sandarna och de tog omgående ledningen med både ett och två mål och sedan var det aldrig nära för Västervik. Vi var vidare!!!
Vi firade med Sandarna som vann gruppen och körde ringen med dem till publikens jubel.

Klicka för större bild i nytt fönster!

Sandarna var gärna med på bild efter att båda lagen är klara för tredje omgången. Foto: Henrik Malm


Juniorerna vidare i cupen!
[061111] Kabels juniorer är sensationellt vidare i Mariedal Cup efter två vinster, en oavgjord och en förlust i första gruppspelet på natten till lördag. En liten men högljudd klack stödde de bruna vid sidan av planen.
Kort referat: Först slog vi Söderhamn med 3-2 efter mål av Enhörning, Putte Kristensson och Magnus Persson. Sedan blev det 0-0 mot Mariebo - där hade Mange P ett skott i ribbans underkant med två minuter kvar. I tredje matchen körde vi över Mariedal III med 5-1 efter mål av Enhörning, Martin Schultz, Mange P, David K - kanon i krysset, och Mange P igen.
I sista matchen blev vi överkörda av ett läckert spelande Spånga - 4-1 vann de underbara stockholmarna med. Vårt tröstmål gjorde Jacob Wallén. Det innebar att Spånga var tvunget att slå Mariebo med minst tre mål för att vi skulle gå vidare. "Nu spelar vi för er," sa Spånga inför matchen. Och det gjorde de. Seger med 6-0 och FC Kabel Åttio är vidare.
Kabel inleder det andra gruppspelet på lördag kväll kl. 23:00 och möter Sandarna IF, därefter Västerviks FF kl. 23.20 och slutligen Vytis FK kl. 00.00.


Påminnelse träningsläger 13-15 april 2007!
[061110] Styrelsen påminner om att sista dag för anmälan till träningslägret är 30 november .
Anmälan görs genom insättning av 400 kr på Kabels plusgiro 986005-7. Glöm inte skriva ditt namn på inbetalningen. Hittills har tre man anmält sig.
MISSA NU INTE LÄGRET! DET ÄR EN RIKTIG HÖJDARE!


A-lagstränare sökes!
[061104] Johan och Malm känner att det är dags att dra sig tillbaka. Orsakerna är flera; det bristande engagemanget, många år på positionen samt att föreningens bästa kräver att nya personer engagerar sig.

FC Kabel Åttios styrelse erbjuder tillträdande tränare flera fördelar:
- Du/ni får komma på varje träning.
- Du/ni får ett brett kontaktnät, många telefonsamtal till kablar varje vecka.
- Du/ni kan ta ut dig själv till varje a-lagsmatch (om samvetet tillåter).
- Vår uppskattning och eviga tacksamhet.

Vi erbjuder inte:
- Lön, milersättning, telefonkostnadsersättning eller någon annan form av monetär likvid för utförda tjänster.

Du har följande kvalifikationer:
- Du/ni är brun in i själen.
- Du/ni kan hålla i träningar med upp till 25 personer närvarande.
- Du/ni orkar köra en hel säsong.

Låter detta lockande? Tag kontakt med Johan eller Malm.


Pressinfo J-lag
[061102] Som vanligt är FC Kabel Åttio det lag det pratas om inför Mariedal Cup. Mediatrycket har varit stort veckan innan årets höjdpunkt, och för att undvika missförstånd vill vi bara passa på att klargöra vad som gäller för press och publik under våra träningar.
Alla träningar är öppna för allmänhet och media.
Så här tränar våra juniorer fram till cupen:
Söndag 11.00
Onsdag 21.00
Båda passen genomförs i Erikslundshallen. Det finns även god chans att träffa på flera av spelarna på stan eller krogen under lördag kväll.
Följande regler gäller:
Journalister: Skall befinna sig i ribbstolarna eller bakom förlängd mållinje under träningarna. Intervjuer görs i gången under hallen efter träningen. Tillträde till omklädningsrummet är absolut förbjudet.
Fotografer: Skall hålla sig utanför linjerna under träning, samt förstås hålla sig borta från avbytarbänkarna.
Spelarnas tillgänglighet: Samtliga i truppen finns tillgängliga för intervjuer EFTER ombyte, och då i gången under hallen.
Tränarnas tillgänglighet: Finns på plats i gången under hallen direkt efter träningen.
Övrig publik: Får hålla sig i ribbstolarna. Ej sitta på bänkarna.


Serieförslag 2007
[061102] Västergötlands Fotbollsförbund har redan kommit med ett förslag på hur nästa års division sex-serier skall se ut.
Vi föreslås hamna i princip i samma serie som i år. Enda skillnaden är att Bosna och Älekulla ersätter Viskafors och Rävlanda.
Noterbart är att IF Knallen valt att flytta upp i sexan igen, men att de inte hamnar i vår serie. Förbundet delar alltså Rydalagen. Så här föreslås Boråssexan 2007 se ut: FC Kabel Åttio, Björketorp, Yugo, Fritsla, Bosna, Olsfors, Kinnahult, Norrmalm, Pars IF, Ubbhult, Wästerhov och Älekulla.


Mariedal Cup lottning
[061102] För sjunde gången har FC Kabel Åttio ett lag i Mariedal Cup. Lottningen är nu klar och laget hamnar precis som i fjol i grupp 3 i Boråshallen. Den gruppen inleds klockan 00.40 natten mellan fredagen den 10 november och lördagen den 11 november.
Småkablarna spelar sina matcher enligt följande: 01.00 Söderhamn/Stugsund, 01.40 Mariebo IK 2, 02.20 Mariedals IK 3 och slutligen 03.00 Spånga IS.
Vinner de bruna gruppen väntar gruppspel i Boråshallen lördag 20.40. Blir de tvåa blir det gruppspel i Boråshallen lördag 22.40. Tredje till femte plats innebär andra chansen i Boråshallens B-hall under lördagen. Trean spelar 19.10, fyran spelar 18.25 och femman 14.20.


Avslutningsfesten
[061020] I år ville vi anordna en längre aktivitet i samband med avslutningsfesten för att alla nya killar skulle få en chans att komma in i gänget. Vi startade med en tipspromenad strax efter lunch. Längs vägen hade Kalle, Gotland och Shilton förberett stationer till en femkamp. Frågorna var kluriga och vissa hade otroligt svårt med pilkastningen. Att en tavla kan vara så liten från bara tre meters håll...
Slutmålet var Ryda där det badades bastu och vid sex-tiden var vi klara att dra vidare mot stan. En del gjorde ett stopp på Alleterrassen för lite välbehövlig energipåfyllning innan Kabelgalan.
Vi fick låna lokalen på Sparregatan i år också och vid halv åtta startade DJ Bamse och Johan prisutdelningen. Shilton fick pris för sin bruna Golf med kabel namn på sidan, Julle drog ner kvällens största jubel när han fick pris för årets mål. En liten kupp av Johan gjorde att det för ett tag var lynchstämning i lokalen. Johans "felsägning" rättades till i sista sekund och feststämningen räddades. Gladaste pristagaren var David som fick årets rookie och surast var Jack som fick årets albyl. Sist men inte minst delades Årets Kabel ut, det stod mellan Malm och Johan. Efter att Räka föredömligt dragit ut på utnämnandet fick Malm ta emot vandringpriset och är nu en av fyra kablar som vunnit den åtråvärda trofén två gånger.


Mariedal Cup
[061003] Vi har även i år ett lag med i Mariedal Cup.


Uppvärmningströjor 2007
[061003] Vi har som mål att köpa in 40 st bruna uppvärmningströjor till nästa år som varje spelare skall få köpa för det billiga priset 100 kr/st. För att det skall vara möjligt behöver vi sponsorer som kan lägga minst 2 000 kr var för att få sitt tryck på tröjan.
Meddela styrelsen om prospekt så kan vi se till att de får ta del av vårt sponsorsbrev där vi presenterar föreningen.


Träningsläger anmälan
[061003] Styrelsen har beslutat att anmälan till träningslägret skall göras genom att deltagare sätter in 400 kr på Kabels plusgiro 986005-7 FÖRE 1 december.
Anmälan är bindande och de 400 kronorna återbetalas endast om lägret ej blir av, ej om deltagare avbokar.
Vi siktar i år på att komma iväg på ett så billigt läger som möjligt för att alla skall kunna vara med. Kostnaden beräknas ändå landa på ca 1 300 kr per person. Möjliga destinationer är Fredrikshamn och Köpenhamn. Där finns billiga beprövade alternativ.


10 kr kostar onsdagarna!
[061003] Vi kommer i fortsättningen att samla in tio kronor från alla som tränar på onsdagarna för att täcka kostnaden för hallen.


Knallen Cup
[061003] Vi kommer att anmäla två seniorlag och ett veteranlag till Knallen Cup som spelas 23-26 november. 9 man per lag tas ut bland seniorerna.
Five-a-side gäller, ej futsal som vi befarade.


Fredagar = fest
[061003] Vi beslutade att vi under vinterhalvåret skall träffas under avslappnade former FÖRSTA FREDAGEN VARJE MÅNAD och umgås på något uteställe i stan. Start i november.


Träningsligan avgjord
[060930] Sista träningen utomhus är avklarad och de fyra medaljörerna i träningsligan är:

1. Henrik Malm, 43 träningar (av 51 möjliga).
2. Mattias Borgström, 32 träningar.
3. Marcus Edwijn och David Hagström, 31 träningar.

Hela träningsstatistiken finner ni här: traning2006.htm.


Inomhusträning börjar
[060929] Inomhustiderna är klara och vi börjar redan onsdag den 4 oktober.
Tiderna är onsdagar kl. 21:00 och söndagar kl. 11:00. Båda tiderna är i Erikslundshallen.
Söndagarna spelade vi ju i Lundbyhallen tidigare men i år är den helt till för innebandyspel så vi fick flytta på oss.


Svarta Listan
[060920] Många spelare är skyldiga föreningen pengar. Summorna kan verka små men tillsammans blir det stora summor.
För att åtgärda detta har vi väckt liv i Svarta Listan.
Betala in pengarna omgående så tas ni bort från listan.


Lottning Borås Arena Cup
[060918] Sparsör står för motståndet när Kabel går in i turneringen i den första omgången. En intressant match - i bagaget har vi en tung förlust med 3-1 i träningsmatchen från april i år.


Kabel åter Rydas stolthet
[060917] Trots förlust med 1-0 mot Wästerhov gick Kabel vinnande ur striden om titeln Rydas Stolthet. Titeln säkrades på målskillnad i.o.m. segern med 2-0 i vårens match.
Det var inte någon bra fotbollsmatch som spelades på Ryda 17 sept. Den övervägande orsaken till detta var domare Pavle Velcovs överdrivna användande av pipan. Sällan har avblåsningarna duggat så tätt. Tyvärr var flertalet i röd favör och vi i brunt fick se våra anfall blåsas av för ruff som inte fanns eller offside som inte var offside.
Kabel hade dock ingen bra dag, vi var många som hade svårt med bollbehandlingen. Felpass och dåliga mottagningar var tyvärr kännetecknande för det bruna spelet idag.


Ny träningstid igen!
[060916] Fr.o.m. tisdag 060919 tränar vi kl. 18:15 på både tisdagar och torsdagar p.g.a. att höstmörkret kommit krypande. Eftersom det är svårt för folk att hinna som det är nu så kör vi inte kl. 18:00 utan vi kör intensivare och lite kortare träningar istället med start kl. 18:15.


Full pott för seniorerna.
[060910] Det blev en framgångsrik helg för våra två seniorlag.
A-laget tog revansch på Fritsla efter 2-0-förlusten borta i våras och slog till med hela 4-1 hemma. Fritsla fick dock en drömstart med mål efter bara sju minuter. De startade ett snabbt anfall på högerkanten och slog en lång cross över till vänster. Kabel hängde inte med i förflyttningen och Rikard Davidsson kunde lobba in 1-0 under ribban.
Kabel hade fortsatt tufft den första halvtimmen men sedan tog vi tag i spelet och fick ordning på försvarsarbetet. Duktige Erik Kalebi fick inget utrymme. Kabels backlinje låg tätt inpå. Tommy Sandberg kvitterade strax före paus på ett fint volleyskott. Rättvist och skönt.
Efter paus var Kabel det hetaste laget vi tog ledningen efter att Johan läst en långboll mot Fritslas mittbackar. Bollen passerade dem och Johan löpte runt dem och kunde rulla in bollen förbi målvakten.
3-1 var ett snyggt självmål. Fritslas vänsterback hamnade under brun press och sökte målvakt med en lång passning. Han tryckte dock till bollen lite väl hårt och den utrusande målvakten han inte kliva åt sidan och ta emot. Bollen slank in i mål.
Chanser utan resultat fanns också. Bullen frispelades av en på tok för osjälvisk Johan och brände chansen i ren förvåning.4-1 skrevs slutresultatet till efter att Gotland snyggt slagit in en vänster intill stolproten.

B-laget bortaslog Vänga i en ännu större seger. 0-4 (0-3) skrevs siffrorna till. Jamie nickade i sin seriedebut för Kabel in 1-0 och det var ingen tvekan om att matchen tillhörde Kabel. Vänga hade stora problem på innermitt och vi kunde husera fritt om vi byggde upp anfallet med några passningar i sidled.
2-0 gjorde Julle på inlägg från Bullen som slog ett hårt inlägg efter fin löpning till vänster och Julle behövde bara stå rätt. 3-0 gjorde Johan efter ett dribblingsnummer vid höger stolpten. Distinkt satte han bollen i bortre gaveln.
I andra halvlek visade vi upp ett helt galleri av brända chanser och det dröjde långt mot slutet innan Adam petade in 4-0 efter en fin löpning och en läcker frispelning från Jamie.


Avslutningsfest lördag 14 oktober
[060905] Vi har spikat festdatumet till 14/10. Vi drar igång tidigt på eftermiddagen med en hemlig aktivitet. Sedan byter vi om och duschar hemma eller på annan plats. På kvällen väntar som vanligt prisutdelning och fest. Dryck medtages. Tid, plats och utrustning meddelas senare.
Anmälan görs till Kalle eller Gotland.


Efterlängtad seger
[060827] Formstarka Yugo - obesegrade i 13 matcher i följd - borta på Viskavallen trodde alla i Kabel skulle bli en svår nöt. Regntung plan och bara 14 man i truppen.
Kabel startade matchen bra men åkte i mitten av första på ett tungt bakslag när Yugos libero dök upp vid första stolpen på en hörna. Han satte fram foten direkt på volley och stänkte in bollen stenhårt invid Stefans högra stolpen. Snyggt.
Ett, åtminstone för dagen, mentalt starkt Kabel kämpade dock på bra och vi spelade riktigt bra fotboll. Anfallsvilja och passningsspelet var gott och vi höll jämna steg med Yugo. Chanserna var dock i hemmalagets favör men det var Kabel som var hetast. Stefan visade också fina takter i mål trots träningsstatusen och gjorde några fina räddningar.
Fagrell var tillbaka i A-laget efter en lång skadefrånvaro och vilken comeback det blev. Strax efter 1-0-målet vann han bollen högt i plan och gjorde en liten sidoförflyttning av bollen strax till vänster om halvcirkeln, drog till direkt och bollen rann förbi målvakten i mål.
Bara några minuter före paus var det dags igen. Efter en vänsterhörna för Kabel hamnade bollen åter vid Fagrell som drog till på första touchen och stänkte in en höger yttersida i bortre gaveln. Ursnyggt.
Halvtidsvila var välbehövlig. Efter den kom Yugo ut med tre anfallare och skulle pressa in kvitteringen. Tvärtom slog Bocken till på en låg inläggsfrispark signerad Bullen från vänster. Bocken sträckte fram vristen och styrde in bollen i bortre.
Resten av halvleken skapade Kabel de flesta chanserna medan Yugo tröttnade. Gotland, Johan, Fagrell, Stellan och Bocken hade alla fina chanser att utöka ledningen. Alla i Kabel slet som djur och särskilt backlinjen var säkra i sitt agerande.


Datum avslutningsfesten
[060823] Vi kommer att hålla årets avslutningsfest antingen 7 eller 14 oktober.
Festen kommer att starta vid lunchtid med en hemlig eftermiddagsaktivitet. Sedan ges tid till ombyte inför kvällens Kabelgala. Tid, plats och utrustning ESO.


Blekt Vet's förlorade stort
[060821] Besvikna veteraner fick stordäng av BAIK i säsongens sista seriematch. Endast 13 man av de 16 kallade kom till start och när orken tröt slogs enkla passningar bort och skärpan saknades i avslutningarna. Istället för kvittering 1-1 på en bra chans kontrade BAIK in 2-0 och luften gick ur brunt.
Veteranerna får nu ladda inför Borås Arena Cup som startar i oktober.


Mats Klasson vinner en närkamp. Tommy och Fille ger understöd. Foto: Henrik Malm.


Resultat Kabeltipset
[060817] Här presenteras rätta raden och vinnarna.

Datum Match Resultat 1 X 2
19 maj Olsfors - Kabel 0-3 2
28 maj Kabel - Ubbhult 1-3 2
1 juni Fritsla - Kabel 2-0 1
7 juni Kabel - Wästerhov 2-0 1
12 juni Australien - Japan 3-1 1
14 juni Spanien - Ukraina 4-0 1
14 juni Pars - Kabel 4-1 1
15 juni Sverige - Paraguay 1-0 1
20 juni Sverige - England 2-2 X
21 juni Holland - Argentina 0-0 X
22 juni Tjeckien - Italien 0-2 2
27 juni Kabel - Björketorp 3-1 1

Utslagsfråga: Antal gjorda mål i ovanstående matcher; 35 st.

1. Jan Hansson, 9 rätt, 1 ifrån
2. Olle Rydsjö, 9 rätt, 8 ifrån
3. Maritha Hallberg och Magnus P-J Larsson, båda 8 rätt och 1 ifrån
5. Ingela Nilsson och Sara Odelberg, båda 8 rätt och 2 ifrån

Observera att inga aktiva spelare i Kabel får delta i Kabeltipset.

Utan pris:
7) Julia Reinholdsson, 8 rätt, sex ifrån
8) Vilma Grimmergård och Thomas Helldén, båda med 8 rätt och sju ifrån


Träningsflit ger plats i A-laget
[060811] Efter den minst sagt bedrövliga närvaron vid de första fyra träningarna i höst har lagledningen beslutat att träningsnärvaron kommer att vara den viktigaste faktorn vid laguttagningarna under resten av året.
De som har tränat mest flitigt under innevarande och föregående vecka kommer att ha förtur till en plats i truppen.

Seger 2-0 i Rydaderbyt!
[060608] Wästerhow besegrades med 2-0 i onsdagens kamp på Ryda. Det förlösande 1-0-målet dröjde ända till 69:e minuten då Edwijn dunkade in ett långskott i bortre gaveln. Ett hårt skott med perfekt båge över målvakten.
Matchen var ganska jämn i första halvlek med en liten fördel till brunt. Wästhov kom främst till avslut på några frisparkar medan vi i Kabel spelade till oss lägena. Bocken rullade ett lågt skott precis utanför stolpen efter ett fint anfall och Peder hade en jättechans framför mål men bollen studsade högt och Hovet kunde rensa. Bullen fick ett jätteläge på vår frisparksvariant men med fel fot.
I andra inledde vi återigen starkast. Hovet ställde upp med en backlinje bestående av ett starkt mittlås men sämre ytterbackar och det var på kanterna vi kom runt flertalet gånger i början av andra. Peder, Kinky och Gurra fick alla klara målchanser men det dröjde till 69:e innan ledningsmålet kom.
Bocken blev andre målskytt med ett riktigt kämpamål bara tio minuter senare. I duell med målvakten tryckte han liggande in bollen vid högra stolproten.
Ett visst grisspel med långa rensningar präglade matchens slut och Hovet blev riktigt grinig. Efter ett halslås och en armbåge på Rasmus fick Hovets anfallare gult och bytte ut sig själv efter att ha skällt ut egna spelare som försökte tillrättavisa honom. Hovet hade ett par lägen som de borde gjort minst ett mål på men David storspelade i mål och tog allt med visst besvär.
Återigen kan vi utropa oss som Rydas stolthet!


Nytt bakslag, nya insikter
[060529] Årets höga målsättning sprack i andra halvleken mot Ubbhult. Förra året hade vi malt på med vårt spel men istället vek vi ner oss vid deras snöpliga 3-1-mål som kom på frispark en bit in i andra.
De senaste två matcherna har vi börjat hitta vårt anfallsspel även om utdelningen har uteblivit. Det är bara att inse att man måste hitta spelet betydligt tidigare på säsongen om det skall vara realistiskt med målsättningen serieseger.
Visst har närvaron varit bra på träningarna mot slutet men ska man satsa för serieseger så måste de 20-25 som konkurrerar om platserna i A-laget vara på varje träning. Hälften kan inte komma på tisdagen och andra halvan på torsdagen. Likaså på match. Vi kan inte fortsätta att byta fem man från match till match. Stommen måste finnas där.
Micke J:s ord från spelarmötet ligger och mal i bakhuvudet. "Ska vi satsa måste alla skriva in alla matchdagar i kalendern så att man finns tillgänglig för spel." Något hårt kanske, ett liv vid sidan måste man få ha, men ändå sant.

En annan bidragande orsak till att vi har haft svårt att hitta rätt i spelet är att flertalet av våra rutinerade spelare har utgått av olika skäl inför seriestarten. Tryggheten i zonspelet har försvunnit med spelare som Olle och Micke J som spelade merparten av matcherna förra året. Spelare som Lien, Bäck och Henriksson har inte tränat i större utsträckning och har därmed inte kunnat bidra med sin erfarenhet under den viktiga starten. Fagrell, Bamse och Jocke har varit drabbade av skador och har inte heller kunnat bidra till stabilitet under årets början.

Allt vi uppnådde förra året hade vi som mål att bibehålla och därtill vässa ytterligare med våra duktiga nyförvärv.
Det var naivt att tro att vi skulle klara av att ersätta den lagkunskap som fanns i de tappade spelarna med individuellt skickliga men i vårt spelsystem, oerfarna nyförvärv. Vi måste inse att det kommer att ta resten av våren att hitta rätt i försvaret men även att hitta målet igen.
Nu måste vi bara ha roligt, spela fotboll på vårt sätt, och släppa alla tankar på att matchen vi spelar måste vinnas.
Då kommer det att bli en framgångsrik höst!
/Malm


Mållöst mot Yugo


Tränare Johan Rydén, assistlös i matchen mot Yugo som slutade 0-0.

[060525] Kabel mötte Yugo från Kinna tisdagen 23/5. Anfallsspelet i andra halvlek och försvarsspelet i hela matchen var det vi tar med oss från denna matchen. Vi vann matchen i antal klara målchanser. Gurra, Johnny och Larsson var några av de som hade solklara chanser att sätta bollen.
Chans till revansch och målskytte får vi redan på söndag - då väntar Ubbhult hemma. Innan dess skall b-laget möta Borgstena på bortaplan, lördag kl. 15:00 är det som gäller.


Uppryckningen har startat!
[060520] Efter två matcher med oönskat resultat - oavgjort mot Norrmalm och förlust mot Rävlanda, var det dags för Kabel att visa var skåpet ska stå. Motståndet stod Olsfors för - jumbon i tabellen.
Brunt började starkt med att ta ledningen redan i tionde minuten genom Gurra. Glädjen höll på att ta slut snabbt, redan minuten efter kom Olsfors runt på sin högerkant slog ett långt inlägg som damp ner mellan Freddy och Kalle rakt på en mittfältares huvud. Nicken gick strax utanför och över. Istället kunde Kabel dra ifrån till 2-0 efter ett fint anfall där Jack fick bollen långt ut till höger nära kortlinjen. Han drev inåt och snett inifrån kom Gotland rusande i en perfekt löpning, mötte upp med högern och satte bollen i bortre gaveln.
Resten av halvleken fortsatte vi dominera spelet utan resultat. Istället dröjde det till början av andra. Niklas Jansson krigade förtjänstfullt till sig bollen vid målvaktens högra stolpe, lyckades nicka in den framför mål där Bullen mötte upp med örat (!) och bollen studsade in vid andra stolpen.
Vi fortsatte skapa bra chanser, Bullen och Niklas fick stora ytor på kanterna och våra innermittar kunde slå många bollar på dem. Tyvärr blev antingen inläggen något felriktade eller så sprang våra anfallare förbi dem och det resulterade ej i mål. Närmast var vi på inläggsfrispark från Johan, nära mittlinjen till vänster. Gurra kom i en klockren löpning, snodde chansen från Eriksson som var Johans riktpunkt, och skarvnickade bollen snett bakåt i bortre stolpen precis under kryssribban. Bollen snek mållinjen, nuddade vid stolpen och gick förbi mål. Johan får svårt att komma ikapp Jack i assistligan...
Mot slutet fick Olsfors några halvchanser men David fick hålla sin första nolla med a-laget. En relativt enkel seger. Olsfors unga lag får det tufft i år.
Det mest talande om hur vi såg på vår egen prestation är stämningen efter slutsignalen. Inga kablar jublar trots seger - jag tror det beror på att vi kände att vi borde ha presterat mer i andra halvlek. Alla var nog glada över segern men lite besvikna över att vi inte kunde rulla in några bollar till. Sen känner vi nog på oss att vi kommer möta tuffare motstånd redan på tisdag mot Yugo och att vi inte kommer få lika mycket chanser då.
/Malm


Grästräningen har startat
[060503] Torsdagen 27 april började vi träna på Ryda. Tiden är 19:00-20:30 både tisdagar och torsdagar. Välkomna!


KABELFEST 29 april
[060408] Lördagen den 29 April klockan 19.00 är det dags för Kabelfest i Björbostugan (upp för backen mittemot infarten till Ryda). Boka upp den i er kalender redan nu och se till att alla era kabelvänner kommer!
En femkamp kommer att anordnas med start 19.30 och den kommer att vara inriktad mot smärta, tjocka och intelligenta. Ta med egen dricka och mat, storartade grillförutsättningar finnes. Eventuellt går det att beställa utkörning av pizza eller ta med matlådda (helst i aluminium). Priset för kalaset är preliminärt minimala 50 kronor (Björbostugan kostar lite pengar) och betalas vid ankomst (eventuellt ny kostnad meddelas). Alla Kablar och Bruna Bönor är välkomna!!!
Ansökan om att ta med respektive på festen ska skickas in skriftligen till: Sociala Utskottet C/O Åkerström, Bockasjögatan 3 H 504 30 Borås senast 7 dagar innan festen ;-) Eventuella frågor skickas till gotland@faust.org alternativt: Gotland 0702-190392, Fabio 0730-458660 eller Foppa 0702-940994.


Schema träninglägret
[060417] Hålltider träningslägret Hvidovre, Köpenhamn 2006:
08:00 Samling Trandareds Torg
14:00 Ankomst Hvidovre
15:30 Träning till 17:00.
18:00 Middag, alla måltider serveras i år på förläggningen.
Lördag kl. 08:30 Frukost
10:30 Träning
13:00 Lunch
15:30 Träning
18:00 Middag
Söndag kl. 08:30 Frukost
09:30 Avresa

Att ta med: Sänglinne, örngott och en femkrona (viktigt!).
Deltagare:
Malm,
Ådahl,
Bocken,
Bamse,
Bäck,
Micke J,
Shilton,
Foppa,
Stellan,
Julle,
Jocke,
Gotland
och Nyman.


Kommande matcher
[060327] Spelprogrammet framöver ser ut så här:
1 april, Kronängs IF kl. 1200 på Bodavallen.
8 april, Norrmalms IK kl. 1100 på Broplan.
11 april, Mariedal C kl. 2000 på Broplan (ersätter träningen).
17 april, Sparsör kl. 1500 Sparsör.


Internmatchen slutade 3-3
[060319] Träningsmatchen mellan två lag bestående av enbart egna spelare slutade 3-3.
Lagen indelades i ett med erfarenhet av zonförsvar samt ett lag bestående av nykomlingar i det spelsättet. Det senare kompletterades med Malm och Johan.
Det erfarna röd-svart-randiga laget: Freddy, Kalle, Lien, Bäck - Nicke Johansson, Larsson, H-son, Lasse - Gotland, Gurra samt Felix och Bernt.
Det bruna laget: David H - Adam, Malm, Rasmus, Arvid - Robinho, Bocken, Johan, Peter B - Niklas Jansson, Jack samt Saabel.
Matchen spelades i 4 x 22,5 minuter för att kunna återhämta och göra taktiska justeringar. Det bruna laget var något dominerande i de två första fjärdedelarna av matchen och tog också ledningen tidigt genom Johan Rydén. Fina anfallskombinationer radades upp men i de avgörande lägena visade de på oskärpa.
Brunt tröttnade något mot slutet och rödsvart fick ordning på mittfältet som felat inledningsvis. Genom tre mål av Gurra skrevs slutresultatet till rättvisa 3-3. Övriga målskyttar i brunt var Peter Bäckstrand och Niklas Jansson med en härlig yttersida upp i nättaket.

De individuella prestationerna hos minst två tredjedelar av spelarna överskuggade laginsatserna. Stundtals var det riktigt rörigt i försöken att spela zon och mot slutet av matchen var samtliga så trötta att tempot blev riktigt långsamt. Klart var att det blev en riktigt bra genomkörare för samtliga.
Laguttagningarna kommer att bli tuffa för lagledningen som har minst två spelare av god kvalitet på varje position att välja mellan. Alla får ladda för en mentalt tuff säsong.


Internmatch 18 mars
[060307] Träningsmatchen mot Kronäng har flyttats till 1 april och vi utnyttjar istället den bokade planen till en internmatch. Alla i truppen kommer att behövas så boka upp förmiddagen 18 mars i er kalender.


Nyförvärv
[060306] Följande förändringar har skett i truppen inför säsongen:

Förluster:
Mikael Johansson (flyttat)
Olle Rydsjö (flyttat)
Patrik Tilly (vilar)
Viktor Svenkvist (Mariedal)

Nyförvärv:
Jack Andersson (Rydboholm)
Adam Rylander (Lockryd)
Arvid Roos
Johnny Albertsson
Marcus Edwijn (Norrmalm)
Niklas Jansson (Vänga)
Mattias Borgström (Vänga)
Peter Bäckstrand (Bergdalen)
Tommy Sandberg (Bergdalen)
David Hagström

Vi hälsar dem hjärtligt välkomna i den bruna gemenskapen.


Styrelsen 2006
[060225] Styrelsens sammansättning 2006 hittar ni i menyn till vänster på sidan. Vi tackar Olle Rydsjö, Mikael Johansson, Freddy Zielinski och Pär Cederlund för sina insatser och hälsar Karl Åkerström, Mattias Johansson, Andreas Eriksson, Joakim Pantzar och Rasmus Svensson välkomna.


Info läger 2006
[060225] Styrelsen beslutade att vi ställer in lägret om inte allas betalningar inkommit före 060305. Hittills har bara hälften betalat. Arrangören måste ha betalt.


Laguttagningar
[060225] Vi har beslutat att de spelare som har betalt in årsavgiften före varje matchdag har förtur i laguttagningarna. Hittills har ca 20 spelare gjort rätt för sig.
Spelare med bingolottoskulder hamnar också längst ner på listan. Martinsson har börjat med arbetet att få över alla som tar lotter till prenumeration.


Spelarmötet genomfört
[060216] Mötet var någorlunda välbesökt. Tyvärr var inte alla A-lagsaktuella där och kunde ta del i diskussionerna om klubbens målsättning för serien 2006.
Följande kom fram:
- Enda vettiga målsättningen för A-laget är serieseger.
- Nästa diskussion handlade om hur vi skulle nå dit.
Två viktiga punkter som togs upp var:
1) Ännu bättre träningsnärvaro,
2) Disciplin - både humör- och spelmässigt.
- Det blev även ett kort snack om laguttagningar. Vi var överens om att de som aspirerar på en A-lagsplats måste meddela om de inte kommer på träningen.
Till sist hade vi en taktikgenomgång, där försvarsspel med hög press och anfallsuppbyggnad tog upp huvuddelen av tiden. Just de sakerna kommer vi att träna mycket på framöver.


Tränarna fortsätter
[060205] A-laget kommer även i år att ledas av trojkan Rydén/Malm/Nilsson.
B-laget har tre lagledarpar: Shilton/Kalle, Rasmus/Gotland, Jocke/Stefan.


Träningsmatcher 2006
[060110] Så här långt är följande matcher klara:
4 mars, Mariedals U-lag
18 mars, Kronäng
25 mars, Rävlanda, kl 11:00
8 april, Norrmalm, kl 11:00
17 april, Sparsör

Vakanta datum är: 11 mars, 1 april och 15 april. Intresse från motståndare anmäls via adresser i menyn på hemsidan.


Kabel ut i andra omgången
[060109] Trots lysande försvarsspel och flertalet vassa chanser framåt gick inte Kabel vidare till kvartsfinal i andra omgången av Skenecupen.
Det blev tre förluster; 0-2 mot Skene 1, 0-1 mot Kinna 2 och 2-3 mot Hällingsjö. Som vanligt lyckades vi halvt täcka några skott, få till en giftig touch och ställa Stefan i mål totalt. Framåt var vi inte lika produktiva som i första gruppspelet. De två målen mot Hällngsjö gjordes av Niklas och Eriksson.
Domarinsatserna var genomgående dåliga under cupen. Domarna verkade inte ha dömt seniorfotboll på länge och Mark-lagen fick mängder av billiga frisparkar med sig. Nästa år ska vi nog leta efter en annan cup som ger bättre valuta för de relativt många pengar som vi lägger i anmälningsavgifter.


Förstalaget vidare i Skenecupen!
[060107] Förstalaget under namnet FC Kabel Åttio II är vidare från första omgången i Skenecupen som bästa trea. Laget består av Stefan, Malm, H-son, Ådahl, Larsson - Eriksson, debuterande Peter Bäckstrand, Niklas, Bullen och Gurra.
Avancemanget kom till i och med poängsumman sex poäng. I första matchen slog vi gruppens bottenlag Härryda med sparsamma 1-0. Målet sköts in av Niklas.
I andra matchen väntade Rångedala, seger där och vi skulle med stor sannolikhet vara vidare. Vi tog ledningen efter en skitsnygg nick av Gurra på en långboll från Stefan. Bollen satt i bortre krysset. Sedan tog Rångedala över pga darriga uppspel i brunt. Vi tappade bollen och de kunde dra ifrån till 3-1. Med någon minut kvar kunde vi reducera genom ett snyggt mål. Malm vann bollen centralt på egen planhalva. Han trampade några steg förbi mittlinjen och nådde Gurra långt upp till vänster. Gurra tog emot och lade bollen tvärs över planen till Larsson som kom rusande vid andra stolpen och lätt kunde lägga in den.
Närmare än så kom vi inte. Seger mot Skene var ett måste, gärna med flera mål så att Rångedala var piskade att vinna stort över Härryda.
Det började bra med tryggt försvarspel och bra passningar. Vi tog även ledningen omgående. Malm vann bollen på egen planhalva och vi fick ett tre mot ett-läge med Peter vid vänster stolpe och Bullen vid höger. Malm tog dock skott och bollen räddades vid vänster stolprot av målvakten. På returen höll sig debutant Peter framme och sköt in 1-0.
Skene skapade inga riktigt vassa chanser och vi kunde även utöka till 2-0 genom Gurra som störde målvakten. Målvakten fumlade när han skulle ta upp bollen och Gurra fick en tå emellan och med ca fem minuter kvar ledde vi med två. Det blev nu lite darrigare i brunt och Skene kunde reducera med ca två minuter kvar. Kabel bet dock ihop och höll tätt matchen ut.
Rångedala vann komfortabelt med 4-0 mot Härryda och vi fick invänta resultaten i kommande grupper. Som tur var spelades det några oavgjorda matcher i dessa som gjorde att inget lag kunde hamna på sex poäng som vi och vi kan nu se fram mot spel på söndag förmiddag.VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2022 för första året i ett samarbete med både Borås AIK och Byttorps IF. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för tillfället inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan sommaren 2020. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar också i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 28 mars, 19:00
 • Hyssna IF - Bruna Bönor
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Onsdag, futsal, Erikslundshallen 20.00-21.30
 • Bönor:

  Söndag, futsal, Hestrahallen 17.30-19.00
 • Bönor:

  Just nu har vi ingen uteträning
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader