Nyheter 2004

Träning igång 2 dec!
[041231] Efter juluppehåll drar vi igång med träningen söndagen den 2 december. Platsen är som vanligt Lundbyhallen och tiden är 12-13.
Denna söndag är det gemensam träning för både damer och herrar så att vi ska komma i toppform inför cuperna nästa helg.


Kabelnews - nytt nummer ute
[041222] Johan har ännu en gång varit högproduktiv och knåpat ihop 25 sidor av mumsig läsning för alla bruna att luta sig tillbaka med i favoritfåtöljen under julledigheten.
Kabelnews nr 11 finner ni här eller i menyn under Läsvärt.


Mössdesign - förslag
[041219] Förslagen från tillverkaren ser ut enligt nedan. Styrelsen har spridit sina röster jämnt över alternativen och vill nu ha medlemmarnas synpunkter innan vi går vidare. Skriv er röst i gästboken. Några har haft synpunkter om att vända på färgerna så att brunt blir dominerande i de tre första alternativen. Ha i åtanke att det går att anpassa designen när ni röstar.


Spelschema Skenecupen 8 januari
[041217] Speltiderna för herrarna i Skene är klara.

Kabel Åttio 1, grupp 3:
11:04 Hyssna 2,
11:46 IFK Fjärås och
12:42 Björketorp.

Kabel Åttio 2, grupp 5:
13:40 Roasjö,
14:36 Hajom och
15:46 Härryda IF.


Borgstenacupen för damerna
[041209] Speltiderna i Borgstenacupen är klara. Cupen spelas i Sjöbohallen.
08.15: Svenljunga
08.45: Bredareds IF
09.15: Fristads GoIF
09.45: Borgstena IF


Bingolotto - köp dig fri
[041207] Styrelsen har i enlighet med spelarnas önskemål beslutat att det fr.o.m. nästa säsong skall gå att köpa sig fri från Bingolotter.
Kostnaden är 500 kr för våren och lika mycket för hösten. Våren skall vara betald före 31 januari på postgiro 986005-7.
Tänker du utnyttja möjligheten skall du utöver inbetalningen även anmäla dig på mikael.johansson@hb.se före 22 december.
Förfallodatum för hösten är 31 augusti.


Mössinköp
[041207] Styrelsen har omprövat sitt beslut angående souvenirinköp. Det blir mössor som köps in först istället för klubbnålar och kaffemuggar. Detta p.g.a. att årstiden lämpar sig bäst för att sälja mössor. Vid en snabb leverans kan vi förhoppningsvis sälja många mössor redan denna vinter.


Lägret blir av
[041207] 16 man har anmält sig till lägret och Uwe har efter förhandlingar med arrangören fixat så att vi kan åka på lägret trots att vi inte fick ihop 20 man.
Om ni anmäler er före december månads slut kan vi lägga till fler deltagare.
Ingen kommer att få åka med på lägret utan att vara skuldfri vad gäller bingolotter och spelaravgiften.


Spelarenkäten - läs svaren
[041124] Johan har ställt samman svaren från enkäten och många slutsatser kan dras kring hur vi skall lägga upp nästa säsong. Helt klart visar den på ett missnöje med årets prestation.
Sammanställningen av enkäten finner ni här.


Bönorna tränar vidare
[041124] Vårt damlag debuterade som ni vet i Knallen Cup för cirka en vecka sedan och det visade sig att de tyckte det var så roligt att spela boll att de vill fortsätta träna tillsammans.
Johan har trots näst intill fullbokade hallscheman fixat två tider åt bönorna. Känner ni någon mer tänkbar brun böna ska ni meddela henne dessa datum:
- Lördag 4 december 10.30-12.00 i Lundbyhallen.
- Söndag 12 december 16.00-17.30 i Erikslundshallen
Nästa turnering för damlag hålls av Borgstena IF i Sjöbohallen den 8 januari och med största sannolikhet deltar FC Kabel Åttio med sina tjejer.


VGF:s representantskapsmöte 23 nov
[041123] Malm och Martinsson var på Västergötlands Fotbollsförbunds representantskapsmöte i Kulturens Hus i Vårgårda tisdagen den 23 november.

En kort rapport i de frågor som rör kabel lyder som följer:
- Tomislav har dragit sig ur seriespelet 2005 och ersätts i Kinnasexan av Pars IF från reservserien. Det påverkar Kabel vid en eventuell sammanslagning mellan Bollebygd och Hestrafors då Gånghester flyttas till div 6 Ulricehamn och ersätts av Alingsås FK i vår serie. De två klubbarna har extra årsmöten på söndag och då tas beslutet. 70 % av klubbarnas egna medlemmar måste vara för fusionen.

- Damserierna görs om till 2006 då reservlagen inte kommer att spela i vanliga seriesystemet med andra klubbars representationslag (A-lag). Oklart dock om Kabels tilltänkta A-lagsdamer kommer få möjlighet att spela ihop sig i en reservserie innan de kliver in i en A-lagsserie. Det är visserligen inte ett allvarligt problem då vi förhoppningsvis redan nästa säsong har ett damlag i spel och då gäller nuvarande system.

- Från förbundets sida ställs det krav på att alla föreningar skall skriva på ett certifikat om Bättre Fotbollskultur. Där intygar vi bl.a. att vi jobbar med att utbilda publikvärdar i föreningens ansvar vid matcherna, bjuder in domare på regeltolkningsmöte inför serien, motverkar att ungdomar använder alkohol, snus, narkotika, cigaretter samt att vi går igenom VFF:s tävlingsbestämmelser med spelare och ledare.


Inköp av knickers
[041122] Styrelsen har beslutat att köpa in knickers till matchstället. Hittills har ju kablarna fått ha med sig egna byxor till grusmatcherna. Micke Martinsson har kollat upp priser och vi kan köpa knickers på Stadium för ca 79 kr paret.
Föreningen har tänkt köpa in 20 st men det finns möjlighet för alla kablar att lägga en beställning om ni behöver ett par knickers att träna i.
Meddela Micke M på kabelattio17@hotmail.com om ni vill köpa ett par knickers.
Eventuellt kommer vi att fixa ett tryck av klubbmärket och/eller nummer. Vet ni någon sponsor som kan vara intresserad får ni höra av er!


Resultat Knallen Cup
[041120] Förstalaget spelade gruppspelet i Boråshallen på fredagen och i första matchen mot IFK Ulricehamn blev det förlust med 2-0 efter en stabil defensiv insats. I andra matchen stod Kronäng för motståndet, tyvärr slappnade de bruna av och gick bort sig i det defensiva arbetet. Positionsspelet på egen planhalva och lugnet i det offensiva spelet saknades och det slutade med förlust 3-0.
Till den avslutande matchen mot Timmele lyfte vi oss dock och gjorde mycket bra match. Stefan var lysande i mål och vi hittade rätt i positionerna. Vi blixtrade till framåt med farliga kontringar - inte minst genom precisionsbollar från Stefan. Johan fick på en sådan till en bra träff på volley och det var en kanonräddning som hindrade bollen från att gå in i krysset. Timmele tog dock ledningen på ett fint anfall där Stefan var chanslös.
Vi kom dock igen och Bullen fick nöjet att spräcka nollan när han kämpade sig till bollen som Niklas hade lagt in i straffområdet på en lång boll från egen planhalva. Matchen slutade 1-1 och vi kunde lämna A-hallen med äran i behåll trots plattmatchen mot Kronäng.

Andralaget spelade sina matcher i Fristadshallen och det blev en målrik kväll. Första matchen slutade med förlust 7-0 mot Fristad vilket följdes upp av förlust med 6-3 i andra matchen mot Kinnahult. Även i sista matchen blev det förlust, denna gång 5-1 mot Rångedala.
I första matchen var det inte mycket som stämde. Vi hade problem i positionsspelet och Fristad kunde rulla in lite väl enkla mål. Mot Kinnahult kom vi hyfsat rätt i positionerna. Men då hade vi istället lite otur. Kinnahult är ju inget märkvärdigt lag men ändå hamnade vi i ett tidigt 0-2 underläge. Gustav Risinger gjorde det första målet. Elegant rullade han in 1-2 reduceringen.
2-2 gjorde Micke J efter en hörna. Från nära håll kunde han forcera in bollen i nättaket. Sedan tröstmålade Jocke (3-5) genom ett kanonskott från 10 m. Trots bra spel och kvittering kunde Kinnahult peta in några flytmål och förlusten var ett faktum.
Mot Rångedala gjorde vi kvällens bästa insats trots förlust med 1-5. Vi kom rätt och tog för oss i närkampsspelet. I denna match kom även det snyggaste målet. Martinsson och Gurra väggade sig genom Rångedalas försvar och Gurra kunde iskallt rulla in den rättvisa reduceringen i tomt mål.

Damlaget gjorde bra ifrån sig i Sandaredshallen. Mot Rävlanda öppnade de lite svagt och det blev förlust med 4-0. Andra matchen mot Svenljunga 1 slutade 4-1. Justina smällde in bönornas första mål någonsin på frispark vid underläge 2-0.
Det andra slog Elin in efter klapp-klapp-spel till 1-1 mot Svenljunga 3. I den sista matchen skapade vi flera riktigt bra chanser, och kunde med lite flyt gjort ett par mål till. Alla spelare visade god moral. Maria i målet är dock värd extra mycket beröm. Hon var helt enkelt lysande. Bättre än Zamora sades det på läktarn. Justina och Elisabeth är också värda att lyftas fram för deras stora arbete i försvaret.
Men som sagt, samtliga skötte sig bra. Inte minst i sista matchen då vi hade bra anfallsspel. Roligt var att tjejerna tyckte att det var så kul att de gärna tränar vidare under brun fana.

Veteranlaget spelade precis som förstalaget en oavgjord och två förluster.


Anmälan till träningsläger 2005
[041116] Styrelsen önskar påminna om att anmälan till träningslägret 2005 skall vara inne före 1 december. Anmälan görs med en förskottsinbetalning på 200 kr på Kabels postgiro. Drar man sig ur lägret är anmälningsavgiften förverkad.
I år är det tänkt att vi skall åka till ett ställe strax utanför Köpenhamn. Lägret kommer att kosta ca 1 300 kr per person. Minst 20 personer måste anmäla sig för att lägret skall bli av.


Matchstället är här!
[041108] Malm och Martinsson har äntligen hämtat de nya dräkterna. Nummer 80 som ni ser nedan är tänkt att reserveras för matchens lirare i föregående match.


Bruna Bönorna - 9 st på första riktiga träningen
[041107] Så har det skett; Bruna bönor har haft sin första riktiga träning. Nio bönor tog en iskall Erikslundshall i besittning.
Faktum var att kvaliten på spelet var riktigt bra. Utan att ha någon koll på konkurrensen i de lägre divisionerna så tror jag att vi klarar oss riktigt bra. Speciellt mycket imponerade Maria M i målet och Justina i backlinjen.
Men ingen av övriga sju föll ur ramen. Tvärtom blev man positivt överraskad. Det fanns tanke i spelet. Jag tror att det kan bli riktigt kul i Sandared om knappt två veckor. Enda minuset var att H-sons Anna sträckte sig i vänsterlåret i början och inte kunde träna riktigt.


Resultat Mariedal Cup
[041107] Kabels juniorer spelade i Mariedal Cup 13-0 mot Kungshamn, 5-0 mot Alnö, 7-0 mot Azalea och vidriga 17-0 mot Mariedal.
Stämningen var dock god på planen - åtminstone i de tre första matcherna. Junisarna kämpade på som äkta kablar och speciellt mot Alnö var man med en bit in i matchen.

Detsamma gällde för klacken. Överlägset störst, mest medryckande och högljudda i hela A-hallen och troligen turneringen var de cirka 25 bruna supportrar som fyllde en hel sektion på ena kortsidan.

I andra chansen gick det till en början bättre då motståndaren i första matchen lämnade WO. Sålunda vinst med 3-0 för de bruna och vidare i turneringen!
Juniorerna spelade ut mot Västervik i nästa match. Redan på avspark träffade Dalil kryssribban, och några minuter senare dundrade B-lagshelikoptern in ledningsmålet. Orsaken till framgången tors vara den läckra gymping de körde som uppvärmning.
I drygt tio minuter var grabbarna med i matchen och skapade flera klara chanser. Till slut blev det dock förlust med 4-1 eller möjligen 5-1. Det var dock en klart godkänd avslutning på cupen. Vi gjorde ju mål.

Bilderna från A-hallen finner du här.

Förutom uppmärksamheten som Kabelklacken väckte på plats valde även Borås Tidning att skriva om det bruna laget och deras hejaklack. Följande gick att läsa i söndagens BT under rubriken Kort om Mariedal Cup:
"Det stora samtalsämnet under helgen har varit Kabel Åttios insats. Under nästan fyra timmar i fredags tog division VI-klubben hand showen i Boråshallen.
Med en högljudd och entusiastisk hejaklack som fyllde nästan en hel läktarsektion satte klubben brun färg på turneringen.
Att arrangörsklubben Mariedal spelade i samma grupp var det få som brydde sig om.
Kabels talanglösa lag var stora publikfavoriter och underhöll både efter förmåga och oförmåga. Målskillnaden 0-42 på fyra matcher säger en del om lagets kvalitet. Klacken däremot var den bästa Mariedal Cup sett på många år.
".


Spelschema Knallen Cup
[041105] Våra lag spelar enligt nedan:

FC KABEL ÅTTIO 1: Boråshallen fre 19 nov.
18.15 mot Ulricehamns IFK,
19.15 mot Kronängs IF och
20.00 mot Timmele GoIF.
Gruppettan går till slutspel. Grupptvåan kvalar 21.00.

FC KABEL ÅTTIO 2: Fristadshallen fre 19 nov.
18.15 mot Fristads GoIF,
19.00 mot Kinnahults IF och
20.15 mot Rångedala IK.
Gruppettan går till slutspel, medan tvåan kvalar 21.00.

FC KÅ Vets 2000: Viskaforshallen lör 20 nov.
09.15 mot Partille IF,
10.00 mot Älvsborgs FF och
11.20 mot Mariedals IK lag 2.
Noterbart är att Mariedal inte har något lag 1...
Ettan och tvåan i gruppen går vidare till semifinaler som spelas 12.10 respektive 12.30. Finalen avgörs klockan 12.50.

BRUNA BÖNOR: Världspremiären hålls i Sandaredshallen lör 20 nov.
09.00 mot Rävlanda AIS.
10.00 mot Svenljunga IK lag 1 och
11.05 mot Svenljunga IK F17.
Bara gruppsegraren går vidare. Den spelar finalspel klockan 15.20.


Löpträning tisdagar 18:30
[041104] Coacherna Malm och Nilsson kommer i fortsättningen att springa 5 km-slingan på Kransmossen varje tisdag klockan 18:30.
Deltagande är valfritt men det vore kul om vi blir fler än två. Välkomna!


Halsdukarna levereras 041103
[041102] Onsdagen 3 november är utlovat leveransdatum för de läckra brunbeiga supporterhalsdukarna. Kablarna uppmanas betala sina förbokade halsvärmare omgående.
Listan över vilka som har bokat och har betalat sina halsdukar finner du nedan.

betalda_bokade.htm

Har du inte betalat din halsduk men vill desperat gärna vifta med den på fredag kan du betala kontant till Malm på Mariedal Cup. Inga pengar - inget viftande!


Lasse Nilsson byter gulsvart mot brunvitt?
[041101] Redan så här tätt inpå Allsvenskans slut går rykten om att Elfsborgs Lars Nilsson nästa år väljer att spela i FC Kabel Åttio. Ett år hos det bruna division 6-laget kan vara just vad som behövs för att få igång målskyttet hos den kvicke anfallaren.
En fotograf slank igenom den hårda bevakningen som omgärdade förhandlingarna och lyckades knäppa en bild. Nilsson ser onekligen ut att trivas med sina nya klubbfärger.

Enligt vår källa är det endast den tuffa ekonomiska delen kvar att lösa. Nilssons krav på att slippa sälja Bingolotter ses med skepsis av Kabelfolket. - "I Kabel är ingen tillräckligt stor stjärna för att slippa sälja lotter".


Bönornas första träning avklarad
[041101] Lördagen den 30 oktober tränade Bruna Bönor och juniorerna för första gången. Uppslutningen blev dock dålig och endast två damer och fyra juniorer var på plats. Johan fick snöra på sig skorna och delta. På bänken skrattade Henriksson och Malm gott åt de ovana spelarnas konster.

BILD 1
BILD 2
BILD 3


Träningstider junior- och damlag
[041027] Träningstiderna inför cuperna är klara.

Juniorlag
Tisdag 2 nov, 10:30-12:00, Boråshallen (A).
Torsdag 4 nov, 13:30-15:00, Boråshallen (A).

Spelschemat ser ut enligt följande:
Fredag 5 nov:
22:00 FC Kabel Åttio - Kungshamns IF
22:40 FC Kabel Åttio - Alnö IF
23:40 FC Kabel Åttio - Azalea BK 3
00:20 FC Kabel Åttio - Mariedals IK 1

Damlaget - Bruna Bönor
Lördag 30 okt, 11:00-12:30, Lundbyhallen.
Söndag 7 nov, 11:30-13:00, Erikslundshallen.
Lördag 13 nov, 10:00-11:30, Erikslundshallen.


Matchstället nära leverans
[041020] Malm och Martinsson var idag hos leverantören och kollade på de nästan färdiga tröjorna och byxorna. De såg mycket bra ut - färgen är precis så skimrande brun som ett kabelställ skall vara!
Det som återstår är att "plottra" siffrorna och värma på dem på tröjorna. Vi fick välja teckensnitt och det utvalda är snarlikt det som Manchester United använder.
Storlekarna på byxor och tröjor och byxor är mer förlåtande än tidigare matchställ så ni välväxta kablar som har lidit de senaste åren kan sluta oroa er för att ni inte skall komma i dräkterna efter vintern.


Bruna Bönor = sant!
[041018] FC Kabel Åttio mönstrar för första gången någonsin ett damlag. Världspremiären sker i Knallen Cup där kabeltjejerna spelar på lördagen.
Rekryteringen till laget har gått över all förväntan och minst 12 spelare är redan klara. Gott om folk alltså. Nu gäller det att de får en chans att spela ihop sig innan de gör debut. En egen träningstid kommer att fixas.


Lottning i Mariedal Cup
[041017] FC Kabel Åttios lottning i Mariedal Cup är klar. Vi har fått byta grupp, till den Mariedal själva spelar i, alltså i Boråshallen med start mellan 21.20 och 22.00.
Boka alltså kvällen fredagen den femte november. Vi har lovat Mariedal att FestClubben skall bjuda på feststämning i Boråshallen den kvällen.


Kabel - bäst i bygden
[041016] Sjömarken IF:s Ledarcup 2004 avgjordes 16 oktober och det blev en brun triumf. Kort efter totalsegern i cupen skrev coach Johan om segern i Kabels gästbok:
"Det var nästan så att man hade trott att man aldrig skulle få vinna något i Kabeldressen. Men så en lördag i mitten av oktober år 2004 hände det. FC Kabel Åttio vann SIF:s ledarcup. Vi gjorde det efter straffsparksläggning mot Baik i finalen. Raul och övertecknad satte våra, medan Zamoras drömträff sannolikt inte har börjat dala ännu. Zamora kompenserade dock sin miss med att rädda två Baikstraffar. Eftersom det var tre straffar per lag var saken klar. Vi fick ta emot pokal, medaljer och segertröjor. Jag tror att en och annan kommer till inomhusen i morgon klädd i T-shirt med texten "Vi vann Sjömarkens ledarcup 2004".
Annars började vi svagt. Det blev turligt 1-1 mot Sandhult i första matchen. Skönt dock att det utfördes en läcker klacktunnel på Judaspinnen... I andra matchen vann vi mot Sjömarken med 1-0, och i tredje gruppmatchen blev det förlust mot Alingsås Kvinnliga IK med 3-1, sedan de gjort mål på sina två handikappstraffar. I kvartsfinalen ställdes vi mot Töllsjö. Vi gjorde en kanonmatch, och skapade säkert tio-tolv öppna lägen. Något mål lyckades vi inte sätta dit förrän straffläggningen. Där satte Zamora och jag våra straffar och det räckte för seger. I semifinalen tog vi revansch på Alingsås KIK genom att vinna med 2-1. Till sist blev det final mot Baik. Jag tycker att vi var det något bättre laget, och vi hade också ett par riktigt vassa chanser. Jag, Jocke, Persson och Micke J brände var sitt superläge. Baik hade inte mycket förrän på slutet, då Zamora visade hög klass. Det blev alltså straffar, och dem har jag redan berättat om..."

Se bilder från cupen här!!!


Halsdukar beställda
[041011] Malm har beställt halsdukarna efter kablarnas gillande omdömen igår på träningen. Leverans inom tre veckor, ev. något tidigare.


Träningsmatcher 2005
[041010] Samtliga träningsmatcher för 2005 är nu klara.

Datum Motståndare Hemma/Borta
3 mars Sparsörs AIK borta
12 mars Länghem borta
19 mars Roasjö IF hemma
25 mars Hyssna IF borta
2 april Målsryds IF hemma
9 april Björketorps IF borta, gräs
15-17 apr Läger i Danmark -
23 april Viskafors borta, gräs


Bruna bönor - verklighet?
[041007] Efter spelarinventering och undersökningar av möjliga cuper visar det sig att Bruna Bönor - Kabels damlag - kan bli verklighet i Knallen Cup.
Listan över tänkbara spelare är uppe i ca 11-12 damer och det borde räcka. Vi vill att damerna ska göra debut i en Boråsturnering och eftersom Kronäng Cup är nedlagd är det Knallen Cup som gäller. Förhoppningsvis går det att ordna så att herrar och damer får olika speldagar eller åtminstone tider så att vi kan heja på varandra.
Ni som känner de tilltänkta spelarna måste samla in namn och personnummer så att vi kan anmäla dessa till förbundet. Hör av er till Malm eller Johan.
Det är ännu inte klart hur Bruna Bönor kommer att träna inför cupen men en separat träningstid kommer nog krävas då vi brukar ha god närvaro på söndagarna i Lundbyhallen.


Nytt halsduksprov!
[041007] Igår fick Malm det andra provet på halsduken. Denna gång var det en mycket bättre beige färg och utedasset hade bättre proportioner.
Återstår att se om resten av kablarna ger sitt gillande. Halsduken ser ni nedan.

Klicka för större bild!


Hol - seger till slut
[041003] Idag gjorde Kabel något sällsynt - vi försvarade en 1-0-ledning. Hela laget skall ha en eloge men särskilt Stefan som verkligen fick göra ett par svettiga räddningar.
Vi började riktigt bra och tog välförtjänt ledning på frisparken av Henriksson. Flera spelare gick upp för att nå lyra mot mål men ingen nådde och målvakten blev ställd och bollen seglade in. Innan dess hade vi rullat boll riktigt fint.
Andra halvlek blev inte riktigt lika bra - åtminstone inte första 25 minuterna. Hol kämpade sig in i matchen och skapade några farligheter men Stefan var med. Halvvägs in i halvleken fick Henriksson en riktigt fin chans när han mötte upp Niklas fina inlägg i målområdet. Eftersom Mangan alltid siktar på krysset fick vi tyvärr se bollen segla över ribban.
Även Eriksson hade en fin chans strax dessförinnan men fick bollen för långt ifrån sig.
MEN den i Kabel som hade den bästa chansen var tränaren själv - Johan. Straffspark efter ruff på Mangan och Johan stegade självsäkert fram. Bästa planen hittills och ensam med målvakten borde ge en bra målchans men straffen blev tam och målvakten räddade enkelt vid stolpen.
Kablarna krigade effektivt resten av halvleken. Hol hade några chanser - en riktigt farlig hade deras tränare som bytt in sig själv i andra och oroat det bruna försvaret men Stefan gjorde en omöjlig räddning.
Vi höll tiden ut och kunde välförtjänt njuta av att ha avslutat den annars tråkiga hösten med en trepoängare. Segermiddagen hölls på gatuköket i Stockslyckeområdet, Alingsås.


Nytt datum för avslutningsfesten
[041001] Avslutningsfestkommittén meddelar att det varit svårt att hitta lokal till den 9 oktober och att det nya preliminära datumet för festen är 23 oktober.
Är det någon som vet en lokal som vi kan använda till femkamp och fest hör av er till Henriksson, Olle, Martinsson eller Shilton.


Förlust mot Vänga
[040926] Matchen mot Vänga blev en rättvisande summering av hur hösten har sett ut för FC Kabel Åttio. Ineffektivt målskytte och dålig inställning var kännetecknen.
Taktiken var att rulla boll och låta Vänga jaga och inledningen av matchen såg bra ut. Vi kunde ta ledningen redan i andra minuten efter Ådahls kalla avslut på Holmes passning. Sedan tog det stopp. Vi hade märkbart svårt att jobba oss in i matchen. Vänga spelade inte heller bra men var i alla fall heta i närkamperna medans vi gick in halvhjärtat.
Henrik Gadmar gjorde sin debut i mål för Kabel och gjorde en godkänd insats med tanke på att det var tre år sedan han stod i mål senast.
Kvitteringen kom efter 27 minuters spel. Marcus gjorde en offensiv raid men förlorade bollen och i backlinjen hade ingen täckt upp luckan vilket skapade ett friläge för Vänga. Roger Mellbin kunde enkelt rulla in bollen.
Helt uddlösa var vi inte - i 29 minuten kom Niklas ren på vänsterkanten och sköt ett rungande skott rakt i ribbkrysset men utdelningen uteblev. Ingen kabel fanns på returen. I 34:e minuten kom Vängas ledningsmål - frispark ett par meter in på kabels planhalva längst ut vid linjen till vänster. Gadmar stod dessvärre felplacerad och fick se bollen leta sig in i bortre gaveln utan någon touch från utespelare.
Kabel skapade en farlighet till i första. I slutet av halvleken bytte Malm in sig själv som innermittfältare och fick direkt delta i en kontring. Återigen var det Niklas som spelades ren till vänster och fick iväg ett hyfsat skott. På returen kom både Bullen och Malm men bollen gick förbi dem och Bullen fick samla upp och försöka spela in utan framgång.
Andra halvlek blev något av ställningskrig. Vi kom inte till några jättefarliga avslut även om lägena infann sig. Vi försökte spela runt men talet om kortpassningsspel hade nog tagit för bra för till slut kom aldrig de långa bollarna för att vända spelet och det blev för smånätt spel från brunt. Vänga försvarade sig kompakt som vanligt och deras långbollar var som bomber vid vilket slag i första världskriget som helst mot kabels backlinje. Vi fick ägna oss åt att samla upp och försöka börja om på nytt hela tiden.
Spiken i kistan kom i 86:e minuten när Marcus och Malm skulle ta hand om en ensam Vängaspelare i straffområdet. Malm vann bollen men snubblade och Vängaspelaren kunde med en halvträff valla bollen på Marcus ben och förbi Gadmar in i mål. Usch - vilket bottennapp!!!


Inomhusträningen drar igång
[040918] Inomhusträningen startar imorgon söndag 19 september. Tiden är som vanligt 12:00 - 13:00 i Lundbyhallen.
Som vanligt får alla lägga 10 kr var för varje träning de deltar på. Betalning sker kontant varje söndag till Affen eller någon i styrelsen.
B-laget har match mot Norrmalm 26/9 och A-laget har match mot Sparsör 19/9 och mot Hol 3/10.


Halsduksinformation
[040917] Igår fick Malm det första provet på halsduken från leverantören Hallmans Idrottspriser. Deltagarna på gårdagens träning fick en glimt av hur halsduken kommer att se ut.
Det fanns några synpunkter på utförandet bl.a. var den beige färgen senapsgul och behöver ändras. Proportionerna på dasset var fel och kommer också att åtgärdas.
Malm har under dagen varit i kontakt med leverantören via mail och telefon och nu är det bara att invänta nästa provexemplar, denna gång med fransar lovade Hallmans.
Försäljningspriset är satt till 100 kr styck och än så länge är 54 halsdukar förbokade.


Avslutningsfest
[040910] Preliminärt datum för avslutningsfesten är lördagen den 9 oktober. Det är första helgen efter sista seriematchen som spelas 3 oktober kl. 15:00 borta mot Hol.
Olle, Henriksson och Martinsson har redan anmält sig som frivilliga till festkommittén. Lokal är det viktigaste att lösa! Var håller vi femkampen och var festar vi efteråt?


Supporterhalsduk
[040906] Malm har hittat ett företag som säljer sportsouvenirer och priserna verkar ligga inom gränserna för vad Kabels ekonomi klarar av. Vi har fått in föranmälningar på 52 st halsdukar hittills.
På styrelsemötet idag presenterades lite olika designalternativ och beslut togs om vilken modell vi skall gå vidare med. Malm skickar en offertbegäran till Hallmans.
Den vinnande designen ses nedan. Fransar tillkommer i bägge ändar, blandat beige och bruna. Klicka för större bild.

Klicka för större bild!


Bergdalen borta
[040903] Finns det något tråkigare än att förlora mot Bergdalen? Ett Bergdalen som aldrig har spelat bra fotboll när vi har mött dem?
Svaret är nej, och vi fick ännu en gång smaka förlustens sura smak. Siffrorna skrevs till 3-0 (1-0). Höstens tråkiga inledning trodde vi att vi hade vänt med två oavgjorda och lite framgångsdoft men Bergdalen visade sig vara för starka denna kväll.
Inget av lagen spelade någon vidare fotboll men Bergdalen var klart starkare fysiskt sett. Redan efter tio minuter tog de ledningen efter att passiva kablar inte lyckades rensa undan bollen från eget straffområde. Stefan var på den lösa nicken från en halvliggande röd spelare men kunde inte avvärja.
Kabel föll tillbaka i beteendet som vi försöker jobba bort - långbollar. Denna taktik var liksom i matchen mot NIK, verkningslös mot Bergdalens samspelade backlinje. Gång efter annan lät vi deras libero samla upp våra långbollar som vi slog i desperation. Inledningsvis slog vi faktiskt ett fungerande kortpassningsspel och utnyttjade våra kantlöpare. Detta visade vi sedan inte upp förrän mot slutet av matchen igen.
Bergdalens nr 6 på mittfältet var pigg och vände ut och in på våra innermittfältare men det var inte med fötterna som han nätade utan med en perfekt avvägd nick över Stefan. Extra tråkigt med tanke på att vi just hade vunnit boll på egen planhalva och börjat ett uppspel som såg bra ut men sedan blev det en passning för mycket och vi stod med byxorna vid knäna när spelvändningen kom.
Sista målet kom på en hörna och återigen kunde vi inte rensa undan och BIK kunde forcera in bollen i det bruna målet. Genomgående var vi i matchen dåliga på att löpa med våra markeringar och ligga på rätt sida och detta straffade sig särskilt i denna situation.
Några ljusglimtar fanns det dock - Jukka gjorde en stormatch efter en tids vila från A-lagsspel, Stefan var som vanligt bra i mål och debutanten Johan "Lien" Ivarsson gjorde en kämpainsats även om inte orken räckte till i alla lägen.
Tre gula kort blev det för de bruna denna kväll men vi ska vara tacksamma för denna lindriga bedömning efter Bullens onödiga eftersläng och efterföljande gruff i matchens slutminuter...


Nytt matchställ
[040820] Malm och Martinsson hade möte med leverantören och har beställt det nya matchstället efter vissa mindre justeringar.
Färgen blir som vanligt brun, denna gång en nyans mörkare än nuvarande ställ. Leverans blir förhoppningsvis inom tre veckor.


Vänga, Hol, Knallen
[040708] Våravslutningen blev mer positiv än väntat i och med segern mot Sparsör. Mot Vänga tog vi måste-segern men endast med 3-0. Hol på hemmaplan visade sig vara en svår nöt. Ryda visade sig från sin sämsta, numera vanliga sida. Svårspelat och ledning 0-1 i halvtid för bortalaget. Vi kvitterade men åkte direkt på ett baklängesmål vilket blev för tungt att vända.
Knallen kunde besegras med 4-0 i sista matchen. Vi inledde dåligt men höll uppe tempot i andra halvlek och ledningen på 2-0 kunde utökas till 4-0. Eriksson ångar på och nätade två gånger och är nu uppe i elva nätkänningar i serien. Kommer någon att kunna hota honom under hösten?


Sparsör besegrat
[040611] Seriefavoriten Sparsör gästade Ryda 10 juni. Mohlin och Andreasson visade redan tidigt i matchen sin farlighet och Saik tog efter ett fint anfall ledningen genom Mohlin. Det dröjde ca 25 minuter innan Bullen kvitterade men lyckan blev kortvarig. Bara fem minuter senare blev det på nytt underläge när Mohlin fick en billig straff. Stefan Andreasson slog den bra vid stolproten men löst, Viktor kunde så när rädda men bollen smet ur handen på honom. Saik hade några bollar i virket men inget som fick utdelning och de bruna gick till paus med ett måls underläge.
I andra halvlek plockade Kabel fram viljan ordentligt och sprang sönder trötta Sparsör. Bullen kvitterade och Eriksson x 2 gav Kabel segern i en match där vi effektivt hindrade deras anfall, var vassa framåt och hade en storspelande Viktor i mål som främst hade fasta situationer att reda ut.
Sparsör fick dessutom Andreasson utvisad efter det att han mycket fult hade gjort ner Malm strax före slutet.


B-laget - Borås AIK
[040610] B-laget kunde vinna 4-3 mot ett otränat och formsvagt Borås AIK C söndagen den 6 juni. Kablarna brände målchans på målchans och det blev mer spännande än nödvändigt när röda laget kvitterade i mitten av andra halvlek.
Till slut fick Henriksson in bollen och vi lyckades hålla ledningen matchen ut. Noterbart är att Malm fick sitt första röda kort efter två varningar, att Eriksson fortsätter göra mål och att domaren totalt tappade matchen i andra halvlek.


Bergdalen och Hemsjö
[040605] Matchen mot starka Bergdalen blev inte så tuff som Kabel hade väntat sig. Bergdalen var kanske snäppet bättre än de bruna men hade svårt att komma till avslut. Med tjugo minuter kvar ledde Kabel 2-1 men Bergdalen kunde kvittera när nio minuter återstod. Oavgjort var vi ändå nöjda med.
Hemsjö borta såg i första halvlek ut att vara en möjlig uppgift för det skadedrabbade Kabel. Två gånger hemmaledning vändes bägge gångerna av brunt och 2-2 i halvtid var rättvist. I andra hittade dock Hemsjö helt rätt i sitt spel och ett trött Kabel blev utspelat. Slutresultat 5-2. Bra kämpat matchen igenom av Kabel.


2 förluster och 1 seger
[040527] Nej, det är inte nya storfilmen från Hollywood utan A-lagets facit de senaste omgångarna.
I en tung match mot Borås GIF förlorade vi med 2-1. De spelade effektivt med chansbollar över vår backlinje. Ryda tillät inte Kabels bolltrillande och vi straffades med en förlust. Tråkigast var att ett av deras mål var självmål.
Friscopojkarna borta var ännu tråkigare. Kablarna var med hela matchen men tack vare en fantastisk medvind både vädermässigt och i utdelning på chanserna var Frisco i ledning med 4-1 i paus. Kablarna brände alla chanser de fick utom Adam som stötte in kvitteringen på en hörna. Frisco var fortsatt effektiva och matchen slutade 7-1 i vårens konstigaste match.
Norrmalmmatchen 25 maj skulle bli vändningen. Efter ett Malmskt tal om inställning i omklädningsrummet före match, gick kablarna ut och körde över Norrmalm i varje närkamp och segern med 5-1 var hur rättvis som helst. Härligt med en ny seger!


B-laget - vänd trend
[040527] B-lagets negativa trend vändes borta mot Sandhult B. Segern skrevs till 5-2. Bullen infriade nästan löftet från kabelfesten om tre mål men hamnade i mål efter att Viktor skadat sig och fick nöja sig med två baljor. Eriksson rullade däremot in tre baljor och var duktig matchen igenom.
Nästa match var Olsfors hemma som p.g.a. Rydas skick spelades i Olsfors. Olsfors hade med 8 A-lagsspelare och kablarna var enormt dåliga och torskade därför med 0-2. Pinsamt.
Nu väntar en veckas vila p.g.a. att Knallen har dragit sig ur serien.


Seger i Hedared
[040510] Tredje seriematchen för A-laget bjöd på en riktig prestigematch - Hedared borta. Vi började matchen riktigt bra och HBK hade märkbart svårt att etablera något spel på brun planhalva. Helt rättvist tog vi också en tidig ledning efter att Gustav rundat HBK:s högerback och slagit in bollen framför mål där Niklas kom rusande och stötte in Kabels 1000:e mål i seriespel.
Lite senare kunde vi även trycka in tvåan efter att en Hedaredspelare slog in bollen från egen hörnflagga i en hög lyra mot straffpunkten. Högst i nickduellen var Risingers bakhuvud och bollen slank in vid högerstolpen.
Med 2-0 i paus gjorde Kabel ett klassiskt brunt misstag - vi halkade ner med mittfält i knät på egen backlinje. Vi fick kämpa för att hålla rent framför Stefan. Vi lyckades rycka upp oss och skapade till slut några egna chanser men det var först efter att Hedared reducerat och gjort slutminuterna till en riktig rysare. I 93:e fick Mikael Olofsson kvitteringschansen. Nästan ensam vid straffpunkten valde han dock att göra en vändning och spela ut bollen till vänster istället för att själv ta avslut.


B-laget - en tung start
[040510] Säsongen började med en tung förlust med 1-2 hemma mot Hedared och följdes upp av ett fall framåt med 2-2 mot Norrmalm. Resultatet var positivt men med 2-0 i paus borde vi ha fått tre poäng.
9 maj tog vi emot Brämhult C på Ryda och slutsiffrorna skrevs till 0-5. Brämhult var "helt klart flera nummer för stort" enligt B-ledare Martin som ryckt upp sig till denna match och både gjort en träning samt kallat laget. Positiva tecken fanns dock i nye Henrik Ärlig som gjorde en fin insats samt i Rasmus, H-son, Kyla och Olle som gjorde stabila insatser.
Negativt var att Tommy Larsson verkar vara inne i en negativ tvättrend med många jobbiga tvättider som hindrar deltagande.


Knallen och Sjövik
[040430] Efter 4-2 mot Knallen på Ryda seglade Kabel upp i serieledning. Glädjen blev stor om än inte långvarig eftersom Sparsör utklassade Vänga. Hur som helst var det en bra match som Kablarna presterade. Vi behandlade Knallen efter taktiken som diskuterades före matchen och fick bra utdelning på våra chanser.
I andra omgången hade vi Sjövik som motstånd. Med 1-25 i målskillnad och bara förluster var det väl ingen som såg Kabel som favoriter och inledningsvis i matchen motsvarade Sjövik förväntningarna och kablarna var ordentligt pressade. Vi lyfte oss dock och resten av halvleken var vi med bra. 1-0 till oss var inte helt logiskt men inte oförtjänt. Ådahl petade in bollen efter en passning från Larsson. I halvlekens sista minut släppte vi dock in den onödiga kvitteringen. Ett inlägg från Sjöviks vänsterkant styrdes förbi Stefan in i burgaveln av en tillrusande röding. Surt, sa kablarna när domaren blåste av halvleken tio sekunder efter målet...
Andra halvlek vanns av Sjövik på poäng men målen uteblev. De pressade oss hårt för ett ledningsmål men vi kämpade vilt för att freda vårt mål. Vi hade några chanser att själva ta ledningen bl.a. Gustav och Ådahl var uppe och kunde så när pilla in bollen.
Några fler mål blev det inte utan slutresultatet skrevs till 1-1 och triumfen var ett faktum. Kabel hade tagit sin första poäng mot Sjövik!


Årsavgifter
[040419] Årsavgifterna börjar trilla in, ytterligare 7-8 seniorer har gjort rätt för sig. Ni som fortfarande cyklar ligger som tidigare meddelats i riskzonen för att få stå över matcher så ta med 500 kr till nästa träning eller betala in på postgiro 986005-7.


Seriepremiären nalkas
[040419] Imorgon tisdagen 20 april spelas premiärmatchen mot Knallen på Ryda Sportfält. Kom och stöd era bruna kämpar under vår förhoppningsvis bästa säsong någonsin. Aldrig har konkurrensen om platserna i A-laget varit hårdare. Angenäma problem för tränartrion, alltså.
Dessutom drar grästräningarna igång på torsdagen den 22 april. Ryda klockan 1900 får inte missas!


Matchresultat
[040415] 2-2 mot Björketorp på gräs efter bländande spel i första halvlek. Målen gjordes av Ådahl på nick efter inlägg från Jukka och av Micke J efter en misslyckad rensning i straffområdet från Björketorps back.
På långfredagen spelade vi 1-2 borta mot Fritsla efter mål av Niklas och Bamse. Tråkigt dock för Larsson och Eriksson som båda slog upp sina skador och riskerar att missa säsongspremiären.


En plats ledig till lägret
[040415] Det finns fortfarande en plats ledig till lägret i Fredrikshamn!
Avresa fredagen den 16 april. Samling 10.45 på Trandareds Torg. Kostnaden är 1 300 kronor och då ingår kost, logi, domaravgifter, träningsavgifter och resa med färja och bil. Hör av dig till Johan eller Malm om du vill ha den sista platsen.
Vi spelar vårens sista träningsmatch mot Älgå SK på lördagen och dessutom tränar vi fredag eftermiddag och lördag förmiddag. På kvällarna är det nöjen som gäller.


Styrelsen påminner
[040324] Årsavgifterna måste in snarast, inte mer än tolv seniorer och fem veteraner har gjort rätt för sig. Bland seniorerna kommer de med störst skulder till föreningen att ställas över från matcher tills de har gjort rätt för sig.


Matchresultat
040324: Seger igen på grus mot Hällstad och FC Kabel Åttio har ännu ej tappat poäng utomhus i år. Siffrorna skrevs till 3-1 efter mål av Marcus, Ådahl och Mikael "Bullen" Aronsson i sin utomhuspremiär i brunt.
I Sjuhäradshallen har vi spelat två matcher; först förlust mot ett samspelt Hedared med 3-6 och sedan seger mot Tomislav med 9-5 som redan hade spelat en timmes lång match mot Knallen när Kabel klev ut på planen. Skönt ändå att målskyttet har lossnat på allvar.

2 raka segrar
040315: Grussäsongen har inletts starkt av Kabel med god träningsnärvaro och två segrar i träningsmatcherna.
Lördagen 6/3 besegrade vi Roasjö på bortaplan med 1-0 efter mål av Holmesten. Dessvärre var vi ineffektiva och siffrorna var klart i underkant.
Mot Kinnahult som förra säsongen spelade i femman var det tvärtom. Målskyttet slutade inte förrän vid 6-0 och stundtals var det propagandaspel från kablarnas sida. De kom visserligen till spel med elva man men vi hade många givna A-lagsspelare borta och man måste säga att bredden i truppen gör att vi kan hoppas på framgångar för både A- och B-lag.

Träningsmatcher inomhus
040315: Två träningsmatcher inomhus i Sjuhäradshallen väntar för de bruna hjältarna. Först ut är Hedared som vi möter mellan 21 och 22 torsdagen den 18 mars följt av Tomislav mellan 22 och 23 tisdagen den 23 mars. Grusträningarna är inställda dessa datum.

Grusträning nu 2 ggr/vecka
040309: Vi kör grusträning kl 19.30 på tisdagar och kl 20.00 på torsdagar framöver. Hittills har vi haft ett snitt på 15-16 kablar på varje träning. Bådar gott för resten av säsongen.

Glöm nu inte...
040114: ...att betala in avgiften för träningslägret på 1300 kr. För er som redan anmält er med 200 kronor är det 1100 kronor. När ni ändå är i farten kan ni ju betala in era andra skulder också för likviditeten i föreningen måste bli bättre och det omgående.

Grusträning 17 februari
040201: Tisdagen 17/2 tränar vi på Broplan mellan 19.30 och 21.00. Veckorna 8-10 kommer vi att träna utomhus på grus på tisdagkvällarna.
På årsmötet beslutade vi att tacka ja till erbjudandet från Tomislav om två träningsmatcher i Sjuhäradshallen mellan kl. 22 och 23 två kvällar i februari.

Team Sportia Cup
040112: Kabel ställde även här upp med två lag. Framgångarna var störst för lag 1.
Lag 1 började med en hyfsad match mot Härryda där 1-0-målet för seger inte kom förrän matchuret visade 50 sekunder kvar. Målet gjordes iskallt av Holme på friläge. I nästa match väntade Rydboholm och nu lyfte Kabel spelet och metodiskt kunde vi göra tre mål genom Holme, Johan och Malm.
Avancemanget var redan säkrat så sista gruppmatchen mot Kinna 1 var betydelselös, den slutade med förlust 2-0.
I andra gruppspelet som inleddes på söndagen började Kabel återigen med en hyfsad match, dessvärre gjorde vi två misstag vilket utnyttjades av effektiva Sätila som kunde vinna med 2-1. Kabels mål gjordes av Andreas Eriksson. Sedan väntade Skene 1, Kabel var aldrig med och fick däng med 6-1. I sista matchen hade kablarna bestämt sig för att gå ur turneringen med flaggan i topp och gjorde en bra match mot Skene 2. Matchen slutade 1-1 efter disciplinerat defensivt spel.

Årsmöte 1 februari
040114: Det är dags för årsmöte i FC Kabel Åttio. Efter inomhusträningen söndagen den 1 februari samlas alla i föreningen i Ryavallens caféteria. Tiden är 14.00 och alla kablar är välkomna. Vi bjuder på fika!

Träningslägret blir av
031205: Styrelsens målsättning på 15 man har uppnåtts med råge och nu är nästa deadline 31 december då hela summan skall vara inbetald. Besked om 1300 eller 1400 kr kommer inom kort.

Skuldsanering
031205: Många är de kablar som har skulder till föreningen kunde styrelsen tråkigt nog konstatera på mötet i tisdags. Ta tag i era usla kroppar och ring Pär för att få reda på er skuld. Betala in omgående för nu börjar räkningarna trilla in för nästa säsongs seriespel!

B-lag 2004
031118: FC Kabel Åttio B återuppstår. Styrelsens målsättning med tre ledare före 9 november är uppfylld - Martin Johansson, Joakim Pantzar och Stefan Persson har lovat hålla i trådarna. Härligt initiativ, grabbar!

Knallen Cup avgjord
031125: Kabel ställde upp med två lag och bägge fick spela sitt gruppspel i Viskaforshallen. I lag ett spelade: H-son, Ådahl, Holme, Rasmus, Johan, Malm, Micke J, Olle, Stefan o Larsson. I lag två spelade: Micke M, Freddy, Gustav, Gustav, Bamse, Jocke, Viktor, nye Andreas E, nye Micke samt junioren Kristoffer.
Lag 1 började med en svag match och förlust med 2-1 mot Viskafors vilket senare skulle visa sig förstöra chanserna till avancemang. I andra matchen krossades Kinnahult I med 6-1. I sista matchen var kablarna piskade att vinna mot Kinna II vilket i själva verket var deras förstalag. Kabel gjorde en riktigt bra match men ett tidigt Kinna-mål förpassade Kabel ur turneringen trots kraftig press mot slutet av matchen.
Lag 2 började med förlust mot Kinna I vilken följdes av storförlust mot Örby med 5-0. I sista matchen plockade Kabel fram det stora spelet och vann med 5-3 mot Kinnahult II. Segern bärgades i slutminuterna med 2 snabba mål vid ställningen 3-3.

Träningsläger 16-18 april
031106: Styrelsen har beslutat att den anläggning som kablarna skall ta ställning till är ........ ca 3 km utanför Fredrikshamn.
Kostnaden för lägret blir ca 1 300 - 1 400 SEK per person. Denna summa bekostar bensin, färja t.o.r., mat, planhyra och boende. Drickbart och eventuella krogbesök tillkommer.
Styrelsen har vidare beslutat att vi skall ha in minst 15 anmälningar före 1 december. Anmälningsavgiften är 200 kronor vilken är förbrukad om spelaren drar sig ur. Hela kostnaden för lägret skall vara inbetald före 31 december om minimikravet på 15 deltagare är uppfyllt.
Styrelsen har beslutat att överskottet från söndagarnas 10-kronor skall sponsra träningslägret. Anmälan med 200 kr till Malm eller Johan eller på postgiro 986005-7!

Mariedal Cup-resultat
031106: Med fyra olika entréer in på golvet i A-hallen var Kabel det klart mest publikfriande laget som den ca 15 man stora klacken fick se under fredagens kväll och natt. Klacken hade värmt upp hos Bamse och kommit på några nya ramsor som de högljutt lät eka mellan väggarna i Boråshallen.
De bruna juniorerna gjorde mål redan i första matchen mot Bergsjö. Målet kom distinkt på straffen av Rasmus. En riktig rökare i nättaket. Det blev till slut förlust med 4–1 där. I andra matchen låg vi under med 2–0 efter lika många minuter mot urusla Sundet. Grabbarna visade dock moral och vände till ledning efter två mål av Michael Enhörning och ett av Martin Johansson. På slutet tappade vi dock ledningen och matchen slutade 3–3. Sedan avslutade vi med förluster med 5–0 mot Vytis och 8–0 mot Elfsborg. Det räckte dock för att komma före Sundet på bättre målskillnad.
Bästa resultatet för Kabel i Mik Cup någonsin.

Avslutningsfest 8 nov
031106: Årets avslutningsfest hålls den 8 november i Anticimex lokaler på Åsboholmsgatan. Tiden är satt till 16:00. Alla kablar är välkomna!

Knallen Cup
031018: Vi har anmält två lag till Knallen Cup. Spelarmaterialet har ju sett bra ut på träningarna och om alla får vara utan skador skall det inte vara några problem att få ihop två lag.
Knallen Cup spelas 21-23 november. Spelarna får själva betala avgiften och det kommer att röra sig om ca 100 kr per skalle.

Vårens träningsmatcher
031013: Trots att säsongen 2003 inte mer än hunnit ta slut är det redan några träningsmatcher preliminärbokade till nästa års försäsong.
Matcherna är Roasjö (b) 6/3, Kinnahult 13/3, Hällstad (h) 20/3, Olsfors (b) 27/3, Björketorp (b) 3/4 och Fritsla (b, gräs?) 10/4. Eventuellt kommer vi även att möta Sparsör.

25-årsvisionen
031018: Nu finns 25-årsvision tillgänglig på hemsidan. Under menyn Övrigt kan alla läsa om våra mer eller mindre realiserbara mål.

Mariedal Cup - lottningen klar
031022: Speltider och motståndare för FC Kabel Åttio enligt nedan:
Natten till lördag:
Kl. 01.00 FC KÅ – Bergsjö IF,
01.40 Sundets IF – FC KÅ,
02.20 FC KÅ – Vytis FC,
03.00 IF Elfsborg – FC KÅ.

Mariedal Cup
031001: Mariedal Cup närmar sig och efter några års frånvaro skall Kabel återigen ställa upp med ett lag. Gustav J och Rasmus håller som bäst på att samla in spelare. Vet du någon som vill ställa upp? Kontakta då Gustav eller Rasmus.
Anmälningsavgiften för laget har föreningen lovat att sponsra men spelarna får själva stå för sin spelaravgift. Nu hoppas vi bara på att vi får spela i A-hallen även detta år. Gissningsvis blir det en rejäl hejaklack för di brune även i år!!!

Kaklyx hos Olle
Så här lyxiga kakor dukas det upp hos Rydsjö när styrelsen kommer på besök. Klicka för större bild...
Lägg märke till hamsterkinderna

Inomhusträning fr.o.m. 21/9
Träningstiden i Lundbyhallen är spikad och det blir som vanligt söndagar mellan 12 och 13. Första tillfället är den 21/9.

Träningströjorna har kommit
030916: De är svarta, snygga och har ett utedass på magen. Behöver jag skriva mer? Tröjorna är här och de är som väntat lyckade. Distribution av tröjorna sker i samma takt som kablarna gör rätt för sig...

Säsongens sista match
031001: Lördagen 4 oktober spelar FC Kabel Åttio mot Hols IF på Ryda Sportfält. Matchen börjar 15.00 och det är tänkt att vi efteråt dricker öl och går på krogen.
P.g.a. problem med att hitta lokal till avslutningsfesten har vi fått skjuta på den. Beslut om nytt datum tas på styrelsemötet 7 oktober hos Affe-mannen. Vet ni en passande lokal är ni välkomna att kontakta styrelsen, förslagsvis genom Johan eller Malm vilka de flesta borde ha numren till.

Bingolotto
Bingolotto drar igång igen, Pär och Micke har satt igång med distributionen. Premiärkvällen är lördagen 30 augusti. Har du inte fått dina lotter så ta kontakt med de ansvariga så att ni kan hämta dem.

Oavgjord förlust
030922: Oavgjort 3-3 mot Bosna kändes som en förlust för kablarna. Ledning i halvtid med hela 3-1 efter tre snygga mål av Micke M, Malm och Johan och ett baklängesmål p.g.a. ett hjärnsläpp hos i övrigt lysande Viktor och ändå kunde inte Kabel ta en trepoängare.
Tränare Malm analyserar det som en coachförlust. Tränarna lät spelarna gå ut i andra halvlek med segern redan hemräknad. Det visade sig vara fatalt. Spelet brakade ihop och Kabel tappade mittfältet. Bosna fick gång på gång slå stickare genom backlinjen och två gånger gav det utdelning.
Inte blev det bättre av att vi brände en trippelchans i sista matchminuten eller av att kvitteringsmålet för Bosna föregicks av en domarmiss som gav inspark istället för en brun hörna. "The botten is nådd!"

Segern satt långt inne
030905: Vängamatchen slutade till slut lyckligt. Länge såg det ut som att Kabel skulle få ytterligare en snöplig oavgjord match i protokollet. Inte förrän i 82 minuten kunde Jakob stöta in 1-0 på frisparken från Malm och efter förarbete från Andreas Larsson. Vänga bjöd fem minuter senare på 2-0 när deras mittback dribblade bollen till Henriksson som kunde runda målvakten och rulla in bollen.
Kabel styrde matchen helt men var sedvanligt dåliga i avsluten. Gustav, Jocke, Niklas, Jakob och Henriksson var några av dem som fick frilägen och brände de samma. Fastän tid fanns var avsluten stressade och de flesta träffade inte ens mål.
Kablarna skall i alla fall ha ett erkännande för att de inte slutade kämpa förrän slutsignalen gick - och det lönade sig idag på Ryda Sportfält.

Oavgjort mot Hedared
030904: 1-1 mot Hedared på bortaplan var ännu en pusselbit i Kabels svit av oavgjorda matcher under hösten. Enligt uppgift var kablarna usla i första halvlek men lyckades lyfta spelet ordentligt i andra. Målet som Henriksson gjorde var riktigt snyggt, han mötte upp på en lyra från Johan och slog på volley in bollen distinkt i nättaket. I övrigt var det som vanligt svårt för de bruna att göra mål på chanserna som producerades.

Ytterligare bakslag
030823: 3-3 borta mot Gif efter ledning med 3-0 kändes snöpligt då Gif dessutom hade en spelare utvisad under de sista 65 minuterna. 2-1-förlust mot Töllsjö hemma efter ett snöpligt mål där en Töllsjöspelare gick upp för nick i vårt straffområde. Han missade dock och Stefan i vårt mål blev ställd och bollen studsade in. Tråkig förlust med uddamålet precis som mot Sparsör. I båda matcherna kändes det som vi var det bättre laget.
Inte heller mot Bergdalen den 22 augusti blev det en seger trots övertygande brunt spel i den andra halvleken och ledning med både 2-1 och 3-2. Matchen slutade 3-3 och som vanligt var det grinigt från Bergdalens spelare och ledare. Till och med deras publik gnällde på de bruna spelarna. Domaren hade inte sin bästa dag vilket t.ex. kostade oss deras kvittering till 3-3. Rasmus låg med kramp strax utanför kortlinjen och Ådahl fick aldrig chansen att hinna in till en markering på hörnan som följde. Efter ännu en tilltrasslad situation i straffområdet hittade bollen in vid bortre gaveln.

Höstpremiär i moll
030804: Hösten började med en tung förlust i prestigematchen mot Sparsör. Sparsör tog ledningen relativt tidigt i matchen på ett snyggt skott intill stolpen förbi en täckande Malm och utom räckhåll för Stefan. Kabels replik kom ganska snart därpå. Malm slog en hård, låg frispark från strax utanför straffområdet som blev för svår för målvakten att hålla. På returen hölls sig både Bamse och Niklas framme och det blev Niklas som kunde pilla in kvitteringen.
Anledningen till Kabels fall, trots stundvis bra spel, var Ådahls frilägesutvisning i första halvleks sista minut. Kablarna var helt enkelt för trötta för att orka en hel halvlek med tio man. Slutresultatet skrev till 1-3 efter ett tidigt och ett sent mål. Chanser fanns dock för de bruna bl.a. hade Micke J ett rungande skott i ribban och vi skapade några heta chanser på hörnor.

Kabelfest
030804: Efter matchen mot GIF den 9 augusti är det FEST igen!!! Lokal är ännu osäkert men vi börjar med en ångande bastu på Ryda efter matchen.

Två förluster till
030626: 3-1 i baken mot Hol borta efter en mycket dålig första halvlek men en andra halvlek som vanns med 1-0 efter mål av Johan. Vädret var fint och planen en av de bästa i år, det som fällde Kabel denna match var alla tunga återbud. Åtminstone 8 stabila namn hade i förväg avböjt denna match på söndagen i midsommarhelgen.
Nästa förlust var ganska väntad - 9-1 mot Sjömarken borta. Även denna gång var avhoppen enorma. Minst en hel elvamannauppställning hade antingen förhinder eller skador som gjorde att de inte kunde delta. Matchen såg ut som slutställningen antyder. Målskytt blev Micke Martinsson efter en snygg skarv av Henriksson på Stefans utspark.

Höststart
030626: Träningen inför hösten startar med träning på Ryda tisdagen den 22 och 24 juli. På lördagen 26 juli, kl. 15, är det träningsmatch mot Alingsås FK borta.
Efter matchen mot GIF den 9 augusti är det FEST igen!!! Boka in det!

Knapp förlust
030619: Det blev en snöplig förlust mot Friscopojkarna. Frisco försökte matchen igenom att komma igenom den bruna backlinjen med långa diagonala passningar vilka kablarna enkelt kunde rensa undan. Kabel hade i mitten av första en bra period med riktigt konstruktivt spel vilket dock inte resulterade i något mål. Johan hade ett hyfsat lobbförsök och Malm fick bra träff på en frispark med målvakten fick den i bekväm höjd och kunde limma.
I andra var matchbilden den samma. Frisco hade det mest bollinnehavet medans kabel kom upp i några kontringar. Frisco lyckades tyvärr göra ett snyggt mål i 60:e minuten då en kabel åkte på en tunnel vid ena hörnflaggan. Inlägget som kom var perfekt och deras längste och i övrigt mest inproduktive spelare mötte upp med skallen och den satt i bortre gaveln. Mot slutet av matchen flyttades Malm upp på topp och Kabel skapade några chanser men inget riktigt farligt. Snöplig förlust med 0-1 alltså.

Spelarmötet blev av
030619: Bättre uppslutning, 14 man kom till Ryda på tisdagens möte. Där informerades bl.a. om Bingolotto, klubbens uppbyggnad och diverse evenemang i framtiden. Lördagen 26/7 är det träningsmatch mot Alingsås FK, 3/8 höstpremiär mot Sparsör, 9/8 Kabelfest efter matchen mot Gif. Alla kommitéer blev tillsatta utom den för festerna.

Bingolottohämtare
030527: Pär Cederlund har lovat att ta hand om distributionen av lotterna till hösten. Nu saknas det alltså bara någon som hämtar lotterna på Bingolottos utlämningsställe och som ringer in returer och lämnar in dessa.
Inventering av fasta lotter sker för närvarande. Ansvariga är Pär C för seniorerna och Lars P för veteranerna. Alla borde vi väl kunna ta en lott i veckan? Fasta lotter underlättar dessutom arbetet enormt för de ansvariga.

Dags att betala in årsavgiften
I år är årsavgiften satt till 500 kronor och består av 50 kr medlemsavgift och 450 kr i spelaravgift. Den sätts in på postgiro 986005-7. Möjlighet finns att dela upp betalningen i två delar för de som så önskar.
Innan flertalet av kablarna har betalat in kommer vi inte kunna köpa in träningströjorna som planerat.

Negativa trenden slut
030610: Tisdagskvällen bjöd på en säker seger med 0-5 på Götavallen mot ett trött Bosna. Kabel började bra de första 25 och hade flertalet genomlöpningar och situationer i straffområdet. Malm slog en stenhård frispark mot krysset som målvakten precis räddade. Det blev Johan som på hörna spräckte nollan med en distinkt nick. Efter målet tappade vi lite av initiativet och gick till paus med 0-1.
I andra kom vi ut starkt och Niklas sköt in 0-2 distinkt vid stolproten och när sedan Mangan stal bollen från målvakten och enkelt gjorde 0-3 var matchen punkterad. Mikael J och Holme gjorde kabels sista två mål inne i straffområdet efter fina anfall på högerkanten. En helgjuten laginsats bäddade för denna seger.

Spelarmötet floppade
030604: Det planerade spelarmötet 3/6 blev en flopp, nytt datum är under åtänkande hos styrelsen. Det behövs hållas å det snaraste.

Tunga matcher
Matchen mot Vänga borde varit en seger. Vänga har inlett svagt och vi hade en uppåtgående formkurva men ändå slutade matchen 1-1 efter att ett viljelöst Kabel inte nådde upp till normal standard. Framförallt vanns inga bollar på mittfältet och det gjorde det svårt för Kabel att skapa några chanser framåt. Domaren gjorde enligt Vänga en toppmatch - något som de kablar som var på plats har svårt att hålla med om.
Än värre blev det mot Sjövik. Kabel var med bra den första kvarten men då hade Sjövik redan fått två chanser och satt båda bakom Pysschen som stod i målet. Hela fyra målvakter tackade nej till matchen men i övrigt var det en på pappret bra uppställning. Efter 3-0 i halvlek rann det iväg efter många felstudsar och ruggig effektivitet från Sjöviks sida. Slutresultat: 1-8.

Seger mot Hedared
Hemmamatchen på bortaplan mot Hedared slutade i triumf. Spelet lossnade för Kabel efter två förlustmatcher utan eget spel. Vi spelade varierat och använde oss av lätta passningsalternativ. Detta gjorde att Kablarna kunde vinna med 3-1 efter 1-0 i paus. 1-0 gjordes av debuterande Anders Knubbe som enkelt kunde rulla bollen i öppet mål efter en perfekt löpning och fint förspel av Månsson och David. Månsson skall ha heder för sitt engagemang, otränade ställde han upp för laget.
Hedared lyckades kvittera i början av andra men kablarna visade vilja och kunde ganska snart ta ledningen på nytt genom Henriksson. Efter ytterligare 10 minuter rullade Gustav in bollen på en retur från Johan som nickade i stolpen.

Bingolottoansvarig sökes
Lars Persson har gjort sitt efter vårsäsongen och efter en storartad insats är han värd att lämna över uppgiften till näste bingoansvarig.
Är DU sugen på att ställa upp för föreningen?! Eller vet du någon lämplig kabel? Kontakta då styrelsen genom att maila på adressen kabel@hem.passagen.se eller ringa Malm eller Johan.

Ny träningstid
030423: Ryda sportfält 19.00-20.30 tisdagar och torsdagar är den nya grästiden.

Tunga förluster
030520: Det blev förlust både i prestigemötet mot Töllsjö på Holmängen och mot Bergdalen. Första matchen slutade 4-0 och den andra 3-1. Kabel spelade dåligt i Töllsjö men bättre på Trollevi mot Bergdalen. Nya tuffa tag mot Hedared på fredag.

Hektisk vecka
Vecka 21 blir hektisk. Vi hinner inte mer än varva ner efter matchen mot Töllsjö på fredagen innan det är dags att tampas med Bergdalen på måndagen. Matchen spelas 19.00 i Sparsör på Trollevi. Detta p.g.a. strejken som Kommunal bedriver.
Sedan är det match på fredagen igen, denna gång hemma mot Hedared. Fortsätter strejken kommer dock denna match att spelas ute i Hedared. Tiden är som vanligt 19.00.

Kabel-Borås GIF 2-1 (2-1)
030510: Första segern och första målet för FC Kabel Åttio är ett faktum. Det förlösande målet sköts in av Henriksson i matchens 15:e minut. Gif-arna inledde starkt och hade i anfallet före vårt mål gjort 1-0 efter ett missförstånd i backlinjen.
Gif-arna fortsatte vara det något starkare laget i första halvlek men inte långt efter Mangans mål kunde Holmesten göra 2-1 efter att Gif:s målvakt missbedömt och tappat ett inlägg från Johan Rydén bakom sig och rakt på fötterna på Holmesten.
Bl.a. brände i tur och ordning Malm, debuterande Micke Johansson och Jukka varsitt friläge. I andra halvlek var det jämnt mellan lagen och chanserna var ungefär lika många till antalet för bägge lagen. Gif pressade på med hela tre anfallare i slutet men utan att få utdelning.

Sparsör - Kabel 0-0
030504: Det blev en tung match på Trollevi för båda lagen. Det var en mjuk plan och ställningskrig mellan lagen. Sparsör förde spelet medan vi hade vassa kontringar. Emellanåt var det småfult.
I slutet av första halvlek och i början av andra mattades Sparsörs anfallsvilja av och vi kunde föra spelet lite mer. Det resulterade i bra chanser för bl.a. Johan som blev hårt tagen i straffområdet och för Niklas som hade en nick inifrån straffområdet. Stefan i vårt mål pressades till en fantomräddning med en benparad på ett friläge.
Än har vi inte spräckt nollan framåt utan det får vänta tills på fredag mot GIF.

Kabel - Sjömarken 0-2 (0-0)
030425: Premiärmatchen mot Sjömarken slutade med en hedersam förlust. En defensivt uppställning och stenhårt disciplinerat arbete med att spela enligt denna uppställning möjliggjorde att vi höll Sjömarken mållösa tills det var ca 20 minuter kvar att spela.
En lyra från deras vänsterkant dök då ner i straffområdet rakt på Ulf Walls huvud som nickskarvade bollen just över Viktor som inte förmådde att tippa bollen över ribban.
Efter att Malm hade flyttats upp på topp med ca 5 minuter kvar kunde Sjömarken utöka till 0-2 på en skarv från en mikroskopiskt liten vinkel. Alla kablar kände dock sig ganska nöjda även om vi själva inte skapade mer än en handfull chanser. Alla stod upp för varandra och vi orkade matchen igenom vilket bådar gott.

Seriepremiär 25/4
25 april välkomnar vi Sjömarken till Rydas gula matta. Matchen startar 19.00 och vi har planer på att servera förfriskningar under matchen då det förväntas dyka upp en del publik. Sjömarken har ju som ni kanske vet gjort en bra försäsong.
Laguttagning kommer att ske under veckans träningar så det vill till att komma ner och visa upp sina fotbollskonster. Vi har blivit lovade att träna på gräs denna vecka.

Kabel-Mariedal C 1-1 (0-0)
030415: Det bästa med denna träningsmatch var att vi hade hela 4 avbytare. Vart Holme tog vägen är det ingen som vet. Matchen innehöll en hel del chanser åt båda hållen bl.a. p.g.a. att Mariedal ställde upp med fyra man i anfallet och två i försvaret. Två gamla bekanta kunde ses i Maridal nämligen Jacko och Kortis.
Johan Rydén kunde i andra halvlek rulla in ledningsmålet efter en tveksam insats av MIK-målisen men Mariedal kvitterade i anfallet därpå genom en välplacerad nick intill Viktors vänstra stolpe.

Kabel-Roasjö 0-0
030405: På Rydas grus stod Kabels tredje batalj på försäsongen. Det var ovanligt svårt att få ihop lag och 10 minuter före matchstart var bara 10 kablar på Rydas grus. Malm som hade jobbat natt dök dock upp i denna tidpunkt och fullt lag var ett faktum.
Vädrets makter var inte på lagens sida utan det blåste halv storm i planens längdriktning. Fotbollsspelandet var det sisådär med, bäst i Kabel var i alla fall Jukka som hade toppat formen. Chanser bjöds åt båda hållen men de var av slumpartad karaktär, blåsten gjorde allt konstruktivt spel omöjligt.

Festen hos Affen en succé
030315: Efter det snopna återbudet på Pulsens lokal ställde modige Affen upp med att hysa de festsugna kablarna. Uppslutningen var god hos både "juniorerna" och veteranerna. När webmastern anlände var stämningen redan hög, tipslördag var slut och bastun hade varit igång ett bra tag. 10, 20-ramsan ekade i köket, vad mer behöver sägas?!
Vid tiosnåret kände vi att det var dags att dra vidare och Brasseriet blev första anhalten. Rasmus blev den som mottog en kollektiv varning från vakterna vilka tyckte att kabelramsorna var lite väl högljudda. Kablarna intog en lägre profil innan de flesta av "junisarna" drog vidare till Swing.

Träningsmatch mot Tomislav
På träningen 030325 spelade vi en träningsmatch på 3 x 23 minuter mot Tomislav. Marcus Malm gjorde en kämpainsats och sköt även in kvitteringen i krysset. Henrik Ådahl kunde rulla in segermålet i tom kasse när endast några få minuter återstod.

Förlust mot Sparsör 3-2
Andra träningsmatchen onsdagen 19 mars mot Sparsör spelades på bortagrus. Vi ställde upp med fjorton man. Pär Cederlund blev tyvärr skadad på träningen kvällen innan matchdagen men detta löstes med att Pysschen ställde sig mellan stolparna. En eloge till honom.
Kablarna var tända och intensiteten var högre än mot Bergdalen. Återigen var försvaret stabilt. Första halvlek var ganska jämn. Sparsör hade spelet men mattades av mot slutet. I halvtid var ställningen 1-2. Sparsör tog ledningen efter ett slumpartat mål från 2-3 meters avstånd. Pysschen var skymd och därmed chanslös. Gustav slog en snabb frispark till Henriksson som enkelt kunde kvittera och Micke Martinsson slog distinkt in ledningsmålet. Sparsör tog över alltmer i andra och kunde efter ytterligare en trasslig situation utjämna bakom en skymd Pysschen. Vid segermålet rann en mittfältare genom den bruna försvarlinjen. Sammanfattningsvis en bra genomkörare som visar att vi hänger med de mer vältränade lagen.

Seger mot Bergdalen, 3-2 (2-0)
Första träningsmatchen 8 mars mot Bergdalen blev en triumf. Trots bara 14 man på pappret stod vi upp bra och kämpade väl matchen igenom. Vi började defensivt med 5-3-2 som uppställning och när den visade sig framgångsrik fortsatte vi med den matchen igenom.
I första halvlek var vi aldrig hotade. Bergdalen visade ingen stark kämpaglöd och vårt försvar avväpnade deras mindre löpvilliga forwards utan problem. På kontring lyckades Marcus peta in Kabels första mål utomhus efter en fin löpning på vänsterkanten. Johan Rydén utökade ledningen efter fint brunt samspel utanför Bergdalens straffområde. Freddys frisparksmål i andra halvlek var dock matchen stora behållning. En läckert skruvad innersida över Bergdalens mur från strax utanför straffområdet.
Matchen slutade 3-2 efter två onödiga baklängesmål i andra halvlek.

VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2023 för första året i ett samarbete med både Byttorps IF och Bergdalens IK. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för tillfället inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan sommaren 2020. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 19 juni, 19:00
 • Bruna Bönor - Hemsjö IF
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Måndag, Borås Arena 2 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tisdag, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Bönor:

  Torsdag, Byttorps IP 19.00-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader