MatchReferat
 • Skepplanda BTK U - Bruna Bönor 8-0 (5-0)

 • Forsvallen, 15 maj, kl. 17:00
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Publik:

 • 30

Inför matchen


Efter att ha stått över den tredje omgången är det dags igen. I vår tredje seriematch väntar det lag som imponerat mest av alla i serieupptakten, Skepplanda BTK U.

Skepplanda är en helt ny bekantskap för oss. Men det är en väldigt klassisk damfotbollsklubb. Faktum är att Skepplanda och Frisco är de enda svenska föreningar som har haft damlag i seriespel i en obruten svit sedan 1969. Respekt.

I år har alltså Skepplanda båda A- och U-lag i seriespel. Med tanke på de resultat U-laget har radat upp i början av serien åker vi till Ale kommun med en förväntan om att ställas inför en väldigt tuff uppgift.

Vi har dock gott självförtroende efter att ha inlett med två raka segrar. Det här blir ett riktigt spännande toppmöte på Forsvallens gräs.


Kommentar


Vi kom till Skepplanda utan några av de spelare som vi hade velat ha med. Bland de 15 i truppen fanns Tinja, som konfirmerades tidigare på dagen. Hon hävdade att hon inte hade åkt direkt från kyrkan:

"Vi hann även ett kort firande hemma"

I Skepplanda blev det däremot inte så mycket firande. För 8-0 kan man inte snacka bort. Skepplanda var tveklöst det bättre laget i den här matchen. Mycket för att man hade ett spel som var byggt för förutsättningarna.

Just förutsättningarna var intressanta. När vi kom till Forsvallen noterade vi direkt att gräsplanen långt ifrån var idealisk för fotboll. Där det växte gräs var det tätt och oklippt högt. Mellan gräsytorna var det gott om sandfyllda gropar.

Dessutom var linjeringen dålig. Så dålig att domaren ville flytta matchen till den konstgräsplan som också finns på anläggningen. Skepplanda vägrade dock att flytta matchen 50 meter med motiveringen:

"Vi spelar inte på den planen. Då blir det inställt."

Det blev match. Den spelades på den dåligt linjerade och oklippta gräsplanen.

Vi inledde med tre mycket bra minuter, där vi spelade runt bollen fint och hade två kantanfall. När Skepplanda fick till sitt första anfall blev vi stressade när vi egentligen hade tid på oss. Det blev en onödig rensning rakt in i planen, vilket i nästa skede gav hemmalaget en högerhörna.

Den hörnan slogs in framför mål, där en Skepplandaspelare kom perfekt och satte bollen i steget till 1-0. En riktig kalldusch.

I nionde minuten var det dags för nästa kalldusch. Vi hade egentligen koll på en djupledsboll in i mitten. Men ett missförstånd gjorde att ingen av de spelare som var nära bollen tog hand om den. I varje fall ingen av våra. En hemmaspelare kom mellan och rullade in 2-0.

Hemmalaget var tveklöst effektivt. I den första halvleken gjorde man fem mål på sex eller möjligen sju målchanser. Deras spelsätt var utstuderat efter underlaget. Man matade in bollar bakom vår backlinje, ofta slagna mot hörnflaggorna.

Det var passningar som huvudsakligen hade gått ut till inspark eller inkast på en konstgräsplan. Eller på ett välklippt gräs. Men på en tät gräsmatta med högt gräs stannade alla de där bollarna med god marginal till linjerna.

Medan våra spelare hade svårt med både tillslag visste Skepplanda precis hur de skulle göra. Det var på alla sätt en effektiv fotboll. Men är den speciellt rolig? Ja, det kan bara hemmaspelarna svara på.

Klart är att vårt spelsätt med kortpassningar och uppspel på felvända spelare passade väldigt dåligt under de förutsättningarna som gällde. Ofta slutade våra uppspelsförsök med att Skepplanda kunde lägga in sina djupledsbollar från högre positioner än de borde ha fått.

Klart är även att vi blir väldigt snälla när inte grundspelet funkar. När vi försökte spela lite längre passningar för att undvika bolltapp på mittplanen vann vi varken första- eller andrabollar. Och någon återerövringspress existerade inte. Det gjorde att vi tyvärr inte var någon speciellt jobbig motståndare.

Oavsett vad man tycker om Skepplandas spelsätt är det nyttigt för oss att få lära oss att spela under olika förutsättningar. Vi har varit bortskämda med att träna inomhus på ett perfekt konstgräs hela vintern. Men i serien spelas fler än hälften av matcherna på gräs - och då måste vi kunna anpassa vårt spel efter det.


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2022 för första året i ett samarbete med både Borås AIK och Byttorps IF. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för tillfället inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan sommaren 2020. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar också i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 28 aug, 17:00
 • Bruna Bönor - Skepplanda BTK U
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Måndag, Fys Ryahallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tisdag, Fotboll Bodavallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Torsdag, Fotboll Rydahallen 18.45-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng