MatchReferat
 • Sollebrunn/Långared - Bruna Bönor 0-1 (0-0)

 • Nya Bjärkevi, 24 april, kl. 17:00
 • Målskyttar:

 • 0-1 (53) Emma Augustsson Claesson (Emma Grönbäck)
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Publik:

 • 100

Inför matchen


Seriepremiär i division 4 Västergötland västra 2022.

Vi kommer från en ganska bra försäsong. Ganska eftersom det förstås var en missbedömning att spela DM uppdelat. Men utöver det så har vi jobbat målmedvetet och sakta men säkert skapat oss ett eget spel. Nu får vi se hur det spelet står sig i tävlingsmatcher.

Sollebrunn/Långared är en ny bekantskap för oss. Vi mötte Långared några gånger under Bönornas första år. Det är bara Sandra Fyhr som är kvar från den tiden. Kanske att hon minns hur vi tog fyra poäng av Långared 2010. Det blev 0-0 på Ryda och så vann vi med 3-2 på bortaplan. Bland annat efter att Malin Huttu smällde in ett långskott.

Sollebrunn har vi mött några gånger i futsal, men aldrig utomhus.

Sollebrunn/Långared spelade i trean i fjol, och gjorde ett starkt gruppspel i DM. Sedan tvingades de lämna wo i slutspelet. Det låter som att vi möter en motståndare med tunn, men stark trupp.

På många sätt är det spännande att möta ett lag vi absolut inte vet något om. Fokus inför avspark blir därmed att göra det vi tränat på. Sedan får vi se hur långt det räcker. Visst blir det spännande?


Kommentar


Det här var en underbar premiärseger efter 90 mycket väl genomförda minuter i ett blåsigt Sollebrunn.

Vi börjar väl med dagens snackis: det stulna målet. JJ tog sig genom på högersidan och slog ett inspel parallellt med målområdeslinjen. Amanda fyllde på bakifrån och kunde placera in bollen i ena hörnet. Ett snyggt mål.

Men tydligen offside. En bedömning den 78-årige domaren måste ha varit ensam om i Sollebrunn. Ledarna och spelarna på hemmalagets bänk såg lätt chockade ut över att slippa vara i underläge. Men domaren bestämmer ju.

Vi hanterade dock det uppenbara justitiemordet bra. Efter någon minuts upprördhet använde vi det nämligen som tändvätska. Vi trummade på, och fem minuter senare gjorde vi även ett andra mål - ett som godkändes.

Emma Grönbäck slog en hård och låg frispark i motvinden. Emma Claesson tog en fin löpning och mötte vid bortre stolpen. Med ena knät stötte hon in bollen i målet.

Det skulle visa sig att matchens andra mål blev det enda...

Och det var fullt rättvist, för det här var vår match. Inför avspark visste vi ju inte vad vi skulle förvänta oss för motstånd. Sollebrunn/Långared spelade i trean i fjol och gjorde ett starkt gruppspel i DM. Men när matchen väl kom igång kände vi tidigt att vi hade de bättre bollspelarna.

Vi hade medvind i den första halvleken. Trots att djupledsbollarna var svåra att hinna ikapp gick den första halvtimmen till oss. Framför allt var vi väldigt nära att spräcka nollan vid ett par hörnor. Halvlekens sista kvart föll vi isär lite, och hemmalaget kunde flytta fram.

De kom till en riktigt vass målchans, samt några hörnor.

I paus styrde vi upp spelet, och den andra halvleken gick helt och hållet till oss. Det var först under de två sista minuterna som hemmalaget var över på vår planhalva och fick lite tryck. Då var det lite darrigt för något ögonblick.

Sollebrunn/Långared har en väldigt duktig målvakt i Malin Sundvall. Hon är atletisk och har en väldigt god precision i sina utsparkar. De har även en teknisk och spelskicklig mittfältare i Adéla Sultan. Vi hade ett lag.

Det blev dubbel segersång i Sollebrunn. Först en klassisk 10, 20 ute på planen, sedan drog Mia igång en ny sång i omklädningsrummet. Men hur är det nu, heter vi KBB eller BKB?


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2022 för första året i ett samarbete med både Borås AIK och Byttorps IF. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för tillfället inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan sommaren 2020. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar också i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 28 aug, 17:00
 • Bruna Bönor - Skepplanda BTK U
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Måndag, Fys Ryahallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tisdag, Fotboll Bodavallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Torsdag, Fotboll Rydahallen 18.45-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng