Vill du bli en brun böna?

Bruna bönor är FC Kabel Åttios damlag - Sveriges gladaste fotbollslag.

FC Kabel Åttio hör hemma i Borås - närmare bestämt på Ryda Sportfält - ett par stenkast från Borås Arena. Vi är kända för vårt goda kamratskap - Kabelandan - och våra bruna dräkter. Damlaget är även välkänt för sitt kreativa smeknamn, Bruna bönor.

Bruna bönor spelar i division 4 och gör 2020 sitt ttrettonde år i seriespel. Sedan 2017 samarbetar vi med Byttorps IF. Dessför innan körde vi ihop med Gånghester/Målsryd och Dalsjöfors under fyra säsonger.

Måsten i Kabel


- Du förväntas närvara på alla fester om du inte har giltig orsak, som till exempel bröllop eller dop.
- Spelaravgiften är 1 300 kronor, varav 50 kronor är medlemsavgift. Pengarna sätts in på bankgiro: 5046-8842. Man kan välja att dela upp betalningen.
- Av de 1300 kronorna är 600 obligatoriska. Resterande 700 kronor kan man byta mot att sälja/prenumerera på minst en bingolott varje vecka.


Maila Amanda Ekström i damlaget för mer information!

Linnea Nilsson skickar iväg bollen. Mia Bokeskog är med på noterna.

Kriga för Bönorna
Liv Gisslandi har blick för spelet.
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2022 för första året i ett samarbete med både Borås AIK och Byttorps IF. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för tillfället inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan sommaren 2020. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar också i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 28 mars, 19:00
 • Hyssna IF - Bruna Bönor
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Onsdag, futsal, Erikslundshallen 20.00-21.30
 • Bönor:

  Söndag, futsal, Hestrahallen 17.30-19.00
 • Bönor:

  Just nu har vi ingen uteträning
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng